για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

εκδηλώσεις της Επιτροπής Ειρήνης Καρδίτσας


Πέμπτη 16 Μάη ώρα 19:00, Δημοτική Βιβλιοθήκη: Παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Που’ ναι η μάνα σου μωρή» της Δήμητρας Πέτρουλα.
Παρασκευή 17 Μάη Πορεία Ειρήνης.
Συμπληρώνονται φέτος, 50 χρόνια από την Πρώτη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης (21 Απρίλη 1963). Σήμερα επίσης γιορτάζουμε την 68η επέτειο από την αντιφασιστική νίκη των λαών (9-5-1945).

Με τη μεγάλη νίκη των λαών, κατά του φασιστικού ιμπεριαλιστικού «Άξονα» Γερμανίας – Ιαπωνίας – Ιταλίας και των συμμάχων τους, τέλειωσε πριν από 65 χρόνια ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος, ο πιο αιματηρός που γνώρισε η ανθρωπότητα. Οι νεκροί στη διάρκειά του έφτασαν τα 50 εκατομμύρια. Στη νίκη επί του «Άξονα» συνέβαλαν όλες οι δυνάμεις που συμμετείχαν στον αντιχιτλερικό συνασπισμό. Όμως για την πραγματοποίησή της υπήρξε καθοριστικός ο ρόλος της Σοβιετικής Ένωσης. Στη διάρκεια του πολέμου οι νεκροί από τον ελληνικό πληθυσμό έφτασαν συνολικά τις 405.000 (θάνατοι από την πείνα, εκτελεσμένοι, νεκροί του ελληνοϊταλικού και ελληνογερμανικού πολέμου, χιλιάδες που εξοντώθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης -κυρίως Εβραίοι της Θεσσαλονίκης- κ.ά.)
Σήμερα ο ελληνικός λαός, η ανθρωπότητα ολόκληρη, βιώνουν την κλιμακούμενη, αχαλίνωτη επιθετικότητα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Καταληστεύεται ο μόχθος και ο πλούτος των λαών.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία και οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εφαρμογή της ιμπεριαλιστικής στρατηγικής που εκφράζεται μέσω του σχεδίου και των διακηρύξεων του ΝΑΤΟ περί «Νέας Μέσης Ανατολής» και «εκδημοκρατισμού» των χωρών της περιοχής. Είναι φανερό ότι το ολοκαύτωμα στην περιοχή μας ετοιμάζεται πυρετωδώς
Καταδικάζουμε την απροκάλυπτη στρατιωτική επιδρομή του Ισραήλ στη Συρία και την απαράδεκτη εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στο συριακό λαό υποστηρίζοντας τη θέση ότι οι εξελίξεις στη Συρία είναι υπόθεση του λαού της.
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, η ανάγκη να δυναμώσει το κίνημα των λαών κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας γίνεται πιο επιτακτική. Γι’ αυτό ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, πιο έντονος, πιο μαζικός.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ συνεχίζοντας αυτό τον αγώνα αταλάντευτα και ανυπόταχτα, διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις
1. Πέμπτη 16 Μάη ώρα 19:00, Δημοτική Βιβλιοθήκη: Παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Που’ ναι η μάνα σου μωρή» της Δήμητρας Πέτρουλα.
2. Παρασκευή 17 Μάη Πορεία Ειρήνης.
Αγωνιζόμαστε και διαδηλώνουμε με κεντρικό σύνθημα: «ΕΜΠΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ».
Απαιτούμε:
-          Τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που ετοιμάζονται σε βάρος της Συρίας και του Ιράν οι οποίοι θα έχουν τραγικές συνέπειες για τους λαούς της περιοχής και της χώρας μας.
-          Να μην τηρηθεί οποιαδήποτε «συμβατική υποχρέωση» απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκουν τη χώρα
-          Να μην χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας. Να κλείσει τώρα.
-          Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές.
-          Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
-          Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από αυτούς τους σχεδιασμούς και το ΝΑΤΟ
Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία τις γυναίκες τον κάθε φίλο της ειρήνης που συμμερίζεται τις απόψεις της Επιτροπής Ειρήνης να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις της.
Η γραμματεία Καρδίτσας της ΕΕΔΥΕ.

1 σχόλιο: