για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

κινητοποίηση των αγροτών στην Εφορία

Ανακοίνωση του 
Αγροτικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας
Ο Αγροτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας έκανε την Παρασκευή 24 Μάη γενική συνέλευση και συζήτησε για τα προβλήματα των αγροτών.
Όλοι βλέπουμε ότι χρόνο με το χρόνο η κατάσταση χειροτερεύει. Το αγροτικό εισόδημα μειώνεται, οι καλλιέργειες κατάντησαν ασύμφορες και πολλοί αγρότες δεν μπορούμε ούτε τα χωράφια μας να καλλιεργήσουμε ούτε στα χωριά μας να ζήσουμε.

Από τη μια λένε ότι επιδοτούν την αγροτική παραγωγή και από την άλλη μας φορτώνουν φόρους και χαράτσια για να μας τα πάρουν πίσω διπλά και τριπλά.
Την επιστροφή ΦΠΑ όχι μόνο την μείωσαν από το 11% στο 6% αλλά επιπλέον δεν την πληρωθήκαμε ακόμα (ενώ μας έλεγαν ότι θα την πληρωθούμε πριν από το Πάσχα) με αποτέλεσμα πολλοί αγρότες να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε ούτε στα έξοδα για τη νέα καλλιεργητική περίοδο. Σαν να μην έφταναν αυτά αποφάσισαν και νέο τσεκούρωμα στο ΦΠΑ που πλέον θα τον πληρωνόμαστε όχι με βάση τα τιμολόγια αλλά με βάση την «ασφαλιζόμενη αξία» στον ΕΛΓΑ.
Τις συντάξεις πείνας που δίνουν στους συνταξιούχους αγρότες αντί να τις αυξήσουν τις μείωσαν και έκοψαν τα δώρα.
Σαν να μην έφταναν τα χαράτσια που μας φόρτωσαν (ΔΕΗ, πομώνες κλπ) τώρα ετοιμάζονται να φορολογήσουν και τα χωράφια μας για να μαζέψουν τα 800 εκατ. € που απαιτούν οι τοκογλύφοι της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Από κοντά, για άλλη μια χρονιά μας χαρατσώνουν με το 30άρι του ΟΣΔΕ.  
Η τρικομματική κυβέρνηση και τα αφεντικά της (ΕΕ και ΔΝΤ) μας οδηγούν στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Καλούμε όλους τους αγρότες να αντισταθούμε σ’ αυτή την πολιτική. Να οργανώσουμε την πάλη μας. Να συσπειρωθούμε στους αγροτικούς συλλόγους. Να τους ξαναζωντανέψουμε και να γίνουν εργαλεία στα χέρια των αγροτών. Με κοινή δράση να χτίσουμε Μέτωπο Αντίστασης-Διεκδίσης-Ανατροπής της αντιλαϊκής και αντιαγροτικής πολιτικής.
Καλούμε όλους τους αγρότες να συμμετέχουν τη Δευτέρα 27 Μάη, 10 το πρωί, στη κινητοποίηση που αποφάσισε η ΕΟΑΣΚ στη Εφορία Καρδίτσας.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου