για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

για την «απεργία» που κήρυξε η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ

των Τάσου Γκαραγκάνη 
& Νίκου Φιλίππου
«Αιφνιδιαστήκαμε» από τα αγωνιστικά αντανακλαστικά της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ η οποία με λεκτικές κορώνες εναντίον της επιστράτευσης των καθηγητών αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τρίτη 14/5.
«Αιφνιδιαστήκαμε» από το θράσος των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ οι οποίες εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία ως φερέφωνα της τρικομματικής κυβέρνησης προκήρυξαν απεργία όχι για την Παρασκευή όπως ζητούσε η ΟΛΜΕ αλλά την Τρίτη 14 Μάη. 
Και λέμε διατεταγμένη υπηρεσία γιατί μόνο την κυβέρνηση εξυπηρετεί η πραγματοποίηση απεργιακής κινητοποίησης χωρίς προετοιμασία και ενάντια στο σχεδιασμό που έχει η ΟΛΜΕ. Η ΔΟΕ από τη μεριά της βρήκε την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της ΑΔΕΔΥ συμμετέχοντας στον κυβερνητικό σχεδιασμό για συκοφάντηση, απομόνωση και χτύπημα της απεργιακής κινητοποίησης των εκπαιδευτικών. Η ΔΟΕ αποφάσισε ένα τίποτα και κρύφτηκε πίσω από την ανυπαρξία της ξεπουλημένης ΑΔΕΔΥ. Αιφνιδιαστήκαμε-χωρίς εισαγωγικά-από τη στάση του ΠΑΜΕ το οποίο έδωσε άλλοθι στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις αφού δική του ιδέα ήταν η πρόταση για απεργία την Τρίτη. Έτσι ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ αφού έκλαψαν το «νεκρό» την Τρίτη ετοιμάζονται να τον θάψουν την Παρασκευή. Για να μη δώσουμε τροφή για λάσπη σε διάφορους κακεντρεχείς περιμέναμε να γίνει η κηδεία, συγγνώμη η «απεργία», και μετά να διατυπώσουμε τις διαφωνίες μας. Σήμερα έχοντας και ολοκληρωμένη πληροφόρηση μπορούν όλοι να βγάλουν ξεκάθαρα συμπεράσματα ...
Εμείς έχουμε πια ξεκάθαρο το πού στοχεύουν Κυβέρνηση και οι ξεπουλημένες πλειοψηφίες των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ. Δεν είναι άλλο από το τσάκισμα κάθε αντίστασης στην πολιτική που επιβάλλουν ΕΕ και ΔΝΤ, στην πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης, της διάλυσης της παιδείας και των εργασιακών δικαιωμάτων μας. Εργαλεία τους η συκοφαντία, η πολιτική της «πυγμής» που θυμίζει χούντα και ιδιώνυμο και η τρομοκρατία για να υποταχθούν όσοι αντιστέκονται.
 Πρώτο μας καθήκον να ηττηθεί η κυβερνητική γραμμή και τα φερέφωνά τους μέσα στα συνδικάτα. Να ηττηθεί η ηττοπάθεια, η διαλυτική λογική και η υπονόμευση-παραίτηση από κάθε αγώνα της πλειοψηφίας της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.
Να δώσουμε τη μάχη ενωμένοι ενάντια στην επιστράτευση με γενικό πανεργατικό πανδημοσιοϋπαλληλικό απεργιακό αγώνα ξεκινώντας από την Παρασκευή 17 Μάη.
Στο συλλαλητήριο της Τετάρτης να συμμετάσχουμε μαζικά για να ακυρωθούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί και να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας. 
Ο αγώνας των καθηγητών είναι δικός μας αγώνας, είναι αγώνας όλης της κοινωνίας.
Μπορούμε να νικήσουμε!
Γκαραγκάνης Τάσος - Φιλίππου Νίκος
Μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών α / θμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου