για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΕΛΜΕ από το σωματείο εμποροϋπαλλήλων


Τα τελευταία εικοσιτετράωρα βλέπουμε να εξελίσσονται όλο και πιο γρήγορα τα γεγονότα με τελευταία εξέλιξη την επιστράτευση των εκπαιδευτικών πριν καν γίνει απεργία.
Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί για ακόμη μια φορά τα αυταρχικά μέσα που άλλωστε έχει ξαναχρησιμοποιήσει και σε άλλους κλάδους εργαζομένων, όπως στις μεταφορές και στους ναυτεργάτες σε προηγούμενες κινητοποιήσεις.
Θεωρούμε ότι το ζήτημα της παιδείας με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί δεν είναι κάτι πρόσφατο αλλά ξεκινά από πολύ παλιότερα και είναι συνολικό. Τα σχολεία που κλείνουν (συγχωνεύονται), τα παιδιά της εργατικής λαϊκής οικογένειας που στοιβάζονται ανά 25 και 30 σε αίθουσες ακατάλληλες για διδασκαλία, τα βιβλία και η γραφική ύλη που πρέπει να πληρωθούν από το έλλειμμα της οικογένειας είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που υπάρχουν και αφορούν ολόκληρη την εργατική τάξη.
 Η εργατική τάξη συνολικά, λοιπόν, είναι που πρέπει οργανωμένα να παλέψει για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν παιδεία για όλους χωρίς διακρίσεις. Η ίδια η εργατική τάξη οφείλει να παλέψει για ένα ισχυρό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα μακριά τυχοδιωκτισμούς, από μικροκομματισμούς και παραταξιακά συμφέροντα.
Σ 'αυτά τα πλαίσια στηρίζουμε το Συλλαλητήριο της ΕΛΜΕ Καρδίτσας την Τετάρτη 20.00 μμ στην κεντρική πλατεία και καλούμε τα μέλη του σωματείου μας αλλα και όλους τους εργαζόμενους να ενισχύσουν με την ενεργό συμμετοχή τους. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου