για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

μας δουλεύουν ή μας προκαλούν;

του Θωμά Παπαδόπουλου
αγρότη
Διαβάσαμε στις τοπικές εφημερίδες ανακοινώσεις των κυβερνητικών βουλευτών που διαμαρτύρονται επειδή καθυστερεί η επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες. Και πράγματι η επιστροφή ΦΠΑ καθυστερεί, ευθύνεται γ’ αυτό η κυβέρνηση και έχει σαν συνέπεια πολλοί αγρότες να μην μπορούν ούτε να καλλιεργήσουν. 
Είναι πραγματική πρόκληση όμως, αυτοί που ψήφισαν με χέρια και πόδια τα μνημόνια και τα πολυνομοσχέδια, αυτοί που ψήφισαν να μειωθεί η επιστροφή ΦΠΑ από το 11% στο 6%, αυτοί που συμφωνούν και στηρίζουν την ΚΑΠ και την αντιαγροτική πολιτική, αυτοί που φορτώνουν φόρους και χαράτσια στους αγρότες και που τώρα ετοιμάζονται να φορολογήσουν και τα χωράφια, να το παίζουν υπερασπιστές των αγροτικών συμφερόντων. Στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρονται για τους αγρότες αλλά θέλουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια μας, να μας αποπροσανατολίσουν και να ξεχάσουμε τις ευθύνες που έχουν για τη σημερινή κατάσταση. Για το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, για τη φτώχεια στα χωριά, για την νεολαία που είναι άνεργη, για το κουτσούρεμα των αγροτικών συντάξεων κλπ 
Οι αγρότες δεν περιμένουμε τίποτα από το υποκριτικό ενδιαφέρον τους. Αν κάτι καταφέρνουν, είναι να μας εξοργίζουν και να μας πεισμώνουν. Τα προβλήματά μας δεν θα λυθούν με επερωτήσεις στη βουλή ούτε θα τα λύσουν αυτοί που τα δημιουργούν. Ξέρουμε ότι μόνο με την πάλη μας, μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους, με τους αγώνες μας μπορούμε να φρενάρουμε και να ανατρέψουμε αυτή την αντιαγροτική και αντιλαϊκή πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου