για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας: Όλοι σήμερα στο συλλαλητήριο


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν.Καρδίτσας καταγγέλλει τη νέα προσπάθεια της συγκυβέρνησης να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να καταστείλει τον απεργιακό αγώνα των Εκπαιδευτικών προχωρώντας στην πολιτική επιστράτευσή τους, πριν ακόμα αποφασιστεί από τις Ε.Λ.Μ.Ε. η κινητοποίησή τους.

Ο νέος αυταρχικός και αντιδημοκρατικός κατήφορος της τρικομματικής συγκυβέρνησης δεν έχει πλέον όρια, χρησιμοποιεί κάθε μέσο και τρόπο για να απαξιώσει, συκοφαντήσει και διασπάσει κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων που στενάζουν από τις πολιτικές των μνημονίων και της τρόικα.
Θεωρεί ότι με την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων θα καταργήσει κάθε συλλογική και αγωνιστική δράση.
Χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να στρέψει τους γονείς και μαθητές ενάντια στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών δήθεν ότι ενδιαφέρεται για το μέλλον και την αγωνία των νέων, όταν τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι με τις πολιτικές τους η ανεργία έχει ξεπεράσει το 67% στις ηλικίες αυτές.
Η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση και στην Παιδεία είναι αυτή που τρομοκρατεί τη νέα γενιά και όχι ο αγώνας των εκπαιδευτικών που παλεύουν για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και την αναβάθμισή της.
Η συγκυβέρνηση πλέον έχει επιλέξει το δρόμο της αυταρχικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς με μοναδικό στόχο να κάμψει κάθε κοινωνική αντίδραση στην παραπαίουσα αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της.
Αυτή τη στιγμή είναι ανάγκη να διαμορφωθεί ένα μέτωπο από Πρωτοβάθμια Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ, για να συντονίσει την πάλη των εργαζομένων με στόχο να βάλει φρένο στη μνημονιακή λαίλαπα και να οδηγήσει τους εργαζόμενους σε τροχιά νικηφόρων αγώνων, με στόχο την ανατροπή των μνημονίων και των κυβερνήσεων που τα υπηρετούν.
Προϋπόθεση για να συμβούν τα παραπάνω δεν είναι ούτε ο αναχωριστισμός, ούτε η απογοήτευση και ή ηττοπάθεια, ούτε και η ελιτίστικη αντιμετώπιση του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά η μαζική και ορμητική ένταξη και ενεργοποίηση όλων των εργαζομένων στα συνδικάτα και τους αγώνες, για να τα κάνουν αποτελεσματικά εργαλεία στην πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας καταγγέλλει και καταδικάζει τον αυταρχισμό της συγκυβέρνησης και καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι φορείς του Ν. Καρδίτσας την Τετάρτη και ώρα 8:00 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.
Με αυτό τον τρόπο εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την αγωνιστική συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών και αγωνιζόμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και να ανατρέψουμε τις αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων και της τρόικα. 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Απόστολος Ταξιάρχης Σωτήριος Σούρλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου