για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας στο πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο


Μετά τους ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η τρικομματική κυβένρηση επιστρατεύει τώρα και τους καθηγητές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Αυτές οι αντιδημοκρατικές και αυταρχικές πρακτικές μας παραπέμπουν σε αλήστου μνήμης εποχές που όχι μόνο καταργούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία αλλά και την ίδια σκέψη για απεργία.
Κόπτεται τάχα για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων όταν εδώ και τρία χρόνια υποβαθμίζουν και διαλύουν αυτό το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό την παιδεία και έχουν στήσει στον τοίχο και εκτελούν τους εκπαιδευτικούς οδηγώντας τους στην εξαθλίωση. Όταν το μέλλον που έχουν ετοπιμάσει για τη νέα γενιά της χώρας μας είναι η ανεργία και η μετανάστευση.
Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας καταδικάζει κατηγορηματικά τον αυταρχισμό της τρικομματικής κυβέρνησης και δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους καθηγητές και στον αγώνα τους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους, νέους και νέες του νομού μας, να συνταχθούμε μαζί με τους καθηγητές στον αγώνα για μια καλύτερη παιδεία, για το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση και για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που δημιουργούν φτώχεια, μεγάλη ανεργία και εξαθλίωση στην ελληνική κοινωνία.
Όλοι λοιπόν ραντεβού σήμερα Τετάρτη 15 Μαϊου και ώρα 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας στο πανκαρδιτσιώτικο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου