για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα του Δήμου Καρδίτσας

Ανακοίνωση
του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ
Ν. Καρδίτσας

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γνωρίζεται πως ο Δήμος Καρδίτσας αδυνατεί να καταβάλλει την μισθοδοσία στο προσωπικό του στις τακτές ημερομηνίες όπως αυτές ορίζονται από τον νόμο.
Το ίδιο συμβαίνει και για τους εργαζόμενους του Νομικού Προσώπου (ΔΟΠΑΚ) αλλά και των δημοτικών επιχειρήσεων.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, θύματα της οποίας είναι κυρίως οι εργαζόμενοι, να δυσχεραίνει ακόμη πιο πολύ την οικονομική κατάσταση όλων των εργαζομένων.
Είναι αλήθεια πως ο αριθμός του προσωπικού έχει μειωθεί σημαντικά λόγω συνταξιοδοτήσεων και ταυτόχρονα μη προσλήψεων λόγω απαγόρευσης αυτών, με συνέπεια το υπάρχον προσωπικό να καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντά του.
Η ίδια η Δημοτική Αρχή έχει αναγνωρίσει αυτή την προσπάθεια των εργαζομένων μιλώντας σε μας προσωπικά αλλά και σε τοποθέτησή της στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Εμείς δεν αμφιβάλουμε για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής  για την προσπάθεια να πληρώσει όλο το προσωπικό, διαπιστώνουμε όμως όσο περνάει ο καιρός η οικονομική κατάσταση του Δήμου όλο και χειρότερη γίνεται, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο.
Σίγουρα για αυτή την κατάσταση μεγάλη ευθύνη έχει η κυβέρνηση με την πολιτική που ασκεί στη Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι μόνο, αλλά και ως ένα βαθμό η διαχείριση του χρήματος διαχρονικά από όλες τις Δημοτικές Αρχές με συνέπεια ο Δήμος σήμερα να βρίσκεται με ένα μεγάλο χρέος και να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην λειτουργία του.
Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα καταβάλουν ηρωική προσπάθεια για να καθαρίσουν την πόλη και σε αυτούς που δεν πληρώνονται στην ώρα τους, τους οφείλονται υπερωρίες ενός έτους.
Εμείς μέχρι σήμερα δείξαμε μεγάλη ανοχή και αν είχε υλοποιηθεί αυτό που προτείναμε δηλ. οι εργαζόμενοι της καθαριότητας να πληρώνονται (τις υπερωρίες) δύο – δύο μήνες μέχρι σήμερα θα είχαν εξοφληθεί όλοι, μια πρόταση στην οποία είχε συμφωνήσει και η Δημοτική Αρχή.
Έτσι είμαστε υποχρεωμένοι έως να καταβληθούν τα χρήματα των υπερωριών να προχωρήσουμε σε αποχή των εργαζομένων στην καθαριότητα από τα καθήκοντά τους τα Σαββατοκύριακα αρχής γενομένης από 1 & 2-6-2013.
Ζητάμε να αναλάβει ο Δήμος πρωτοβουλίες για την διαπραγμάτευση των όρων του Δανείου με την εμπορική τράπεζα έτσι ώστε να μην παρακρατείτε το ποσό που αφορά την μισθοδοσία του προσωπικού, που προήλθε από μια λάθος κίνηση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.
Να αγωνισθεί μαζί με μας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που οδήγησε την χώρα σε χρεοκοπία και τους ανθρώπους σε οικονομική εξαθλίωση.
Επίσης να φροντίσει για την καταβολή των αναδρομικών που προήλθαν από την αλλαγή των κλιμακίων στο προσωπικό καθώς και την καταβολή των αναδρομικών από τα επιδόματα θέσης ευθύνης σε συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων.  
Σας θυμίζουμε ότι ουσιαστικοί εργοδότες των εργαζομένων στους Δήμους είναι οι Δήμαρχοι, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την καταβολή των πάσης φύσεως αποδοχών.
Τέλος με την ευκαιρία του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα στις 30 & 31 Μαΐου 2013 που πραγματοποιείται αναμφισβήτητα σε μια χρονική περίοδο, θέλουμε να τονίσουμε πως είναι σαφές πως η τρικομματική συγκυβέρνηση μεθοδικά και συντονισμένα όχι μόνο πλήττει την Τοπική Αυτοδιοίκηση Διοικητικά (κατάργηση Αυτοδιοίκητου) και Οικονομικά (μείωση χρηματοδότησης έως και 60%), αλλά επιδιώκει επί της ουσίας να ακυρώσει τη θεσμική της υπόσταση.
Σ΄ αυτή λοιπόν την περίοδο, πιστεύουμε πώς οι δημότες, οι εργαζόμενοι και οι αιρετοί αν πραγματικά θέλουν να υπερασπιστούν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οφείλουν να προσδώσουν στον αγώνα κατά της μνημονιακής πολιτικής χαρακτηριστικά διεκδικητικά και κινηματικά.
Οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ των δήμων, όπως μεθοδεύεται από την συγκυβέρνηση, θα οδηγήσουν σε κατάρρευση των υπηρεσιών και των δομών των δήμων της χώρας και χιλιάδες εργαζόμενους σε απόλυση.
Σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είμαστε κάθετα αντίθετοι και καλούμε τους Δημάρχους και το σύνολο των αιρετών να σταματήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα και μαζί με τους πολίτες και τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για να μην περάσουν τα αντικοινωνικά, αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα της τρικομματικής συγκυβέρνησης. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πρέπει να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές των μνημονίων και της τρόικα.
Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι συμμέτοχοι και συνυπεύθυνοι της πολιτικής που καταργεί κάθε Δομή και Κοινωνική υπηρεσία και οδηγεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη δεκαετία του 1960 περιορίζοντας τις αρμοδιότητές της στην έκδοση πιστοποιητικών (αν δεν το πάρουν και αυτό) και στην ταφή-εκταφή των νεκρών… αν και αυτή η αρμοδιότητα «διεκδικείται» πλέον από νεόκοπους εργολάβους αποτέφρωσης !!!
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                    ΣΟΥΡΛΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου