για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

σπόνσορας ιδιωτικών ΙΕΚ το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας;

Εδώ και βδομάδες,  στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας φιγουράρουν δύο αφίσες από κάποιο ιδιωτικό ΙΕΚ. Ένα από αυτά τα ΙΕΚ που ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια τα τελευταία χρόνια και που κάνουν μπίζνες στις πλάτες των ανέργων με κρατικά κονδύλια. Από αυτά που «ψαρεύουν» ανέργους διαφημίζοντας «ευκαιρίες» και «προγράμματα κατάρτισης». 


Δεν θα ρωτήσουμε γιατί αυτή η επιλεκτική προτίμηση προς το συγκεκριμένο ΙΕΚ. Ούτε θα ρωτήσουμε ποια σχέση έχει ο νόμιμος εκπρόσωπος αυτού του ΙΕΚ με τον πρώην πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου αλλά και με νυν μέλος του ΔΣ. 
Αποτελεί όμως πρόκληση προς τους εργαζόμενους και τους άνεργους της πόλης μας το Εργατικό Κέντρο να μετατρέπεται σε σπόνσορα ιδιωτικών ΙΕΚ.
Αντί να αποκαλύπτουν τα κακόφημα «προγράμματα κατάρτισης» που αποτελούν εμπαιγμό για τους ανέργους και χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση και τους εργοδότες για να επιβληθεί ο εργασιακός μεσαίωνας, με εργαζόμενους-λάστιχο, περιστασιακά απασχολούμενους, χωρίς δικαιώματα και με «μισθούς» χαμηλότερους και από αυτό το επίδομα ανεργίας, οι εργατοπατέρες του Εργατικού Κέντρου μετατράπηκαν σε πλασιέ της κυβερνητικής πολιτικής. Εμπορεύονται τις αγωνίες των ανέργων, εμπορεύονται την ανάγκη τους για δουλειά και πουλάν εκδούλευση και διαμεσολάβηση. Από εκπρόσωποι των εργαζόμενων (όπως θέλουν να εμφανίζονται) κατάντησαν εκπρόσωποι των ΙΕΚ και της εργοδοσίας. Και μπορεί περιστασιακά η ανάγκη να σπρώχνει κάποιους ανέργους στην πόρτα τους, αλλά η πλειοψηφία των εργαζόμενων τους γύρισε την πλάτη από χρόνια.  Θα τους παραμερίσουν και οριστικά όταν χτίσουν τα δικά τους όργανα πάλης, όταν πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια. Αργά ή γρήγορα.

Σ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου