για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

συμπαραστεκόμαστε στα παιδιά μας και στους δασκάλους των παιδιών μας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Ν.Καρδίτσας καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Είναι μια αυταρχική και αντιδημοκρατική απόφαση, που στρέφεται ενάντια όχι μόνο τους καθηγητές, αλλά συνολικά στους εργαζόμενους και την κοινωνία.
Τα προβλήματα της εκπαίδευσης δεν λύνονται με φύλλα πορείας και επιστρατεύσεις. Δεν λύνονται με «επίδειξη πυγμής και αποφασιστικότητας» όπως επιχειρεί η κυβέρνηση. Οι μαθητές δεν μπορεί να θεωρούνται «παράπλευρες απώλειες» ούτε να χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση ως «όμηροι» σε μια «θατσερικού» τύπου αναμέτρηση, που επιδιώκει να συνθλίψει όχι μόνο το συνδικαλιστικό κίνημα των καθηγητών, αλλά συνολικά όλους τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας φέρουν την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για την αναταραχή, τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που δημιουργούνται στο χώρο της εκπαίδευσης. Παραμονές εξετάσεων ανακοινώνουν μέτρα και «προεδρικά διατάγματα» που ρίχνουν λάδι στη φωτιά, δυναμιτίζουν τις πανελλαδικές εξετάσεις και πυροδοτούν το ήδη εύφλεκτο τοπίο της εκπαίδευσης, με τα πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα. Σκόπιμα και μεθοδευμένα, χωρίς να νοιάζονται για την «ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων» – όπως  προσχηματικά ισχυρίζονται – επεδίωξαν, προκάλεσαν και υποκίνησαν τη σύγκρουση με εκπαιδευτικούς-γονείς-μαθητές, ενεργοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό. Με «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» καταργείται το συνταγματικό δικαίωμα στην απεργία και ποινικοποιούνται οι αγώνες των εργαζόμενων.
Συμπαραστεκόμαστε στα παιδιά μας και στους δασκάλους των παιδιών μας, που είναι το μοναδικό στήριγμα του δημόσιου σχολείου. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και για δημοκρατία.
Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κατάστασης, για την άρση της επιστράτευσης, για την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, χωρίς νικητές και ηττημένους.
Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, όλους τους γονείς, κάθε κοινωνικό και συνδικαλιστικό φορέα σε συντονισμό και κοινή δράση ενάντια στις πολιτικές που ξεθεμελιώνουν ό,τι απόμεινε από τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, που ορθώνουν νέα εμπόδια στο δικαίωμα των παιδιών μας για μόρφωση-σπουδές-δουλειά.
Καλούμε όλους τους γονείς να πάρουν μέρος στο πανεκπαιδευτικό-παλλαϊκό συλλαλητήριο, που συνδιοργανώνουν οι καθηγητές και οι δάσκαλοι την Τετάρτη 15 Μάη, 8 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία.
- Για να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές ελευθερίες & τα συνδικαλιστικά δικαιώματα
- Για να αρθεί η επιστράτευση των εκπαιδευτικών
- Για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα των παιδιών μας για μόρφωση-σπουδές-δουλειά
Καρδίτσα 14-5-2013
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Θεοδωροπούλου Δέσποινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου