για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ!


Αυτοί που «κόπτονται» για το καλό 
των μαθητών και του λαού…
Η τρικομματική κυβέρνηση, το σάπιο σύστημα που υπηρετεί, οι μηχανισμοί και τα παπαγαλάκια τους, τα ΜΜΕ, όλοι αυτοί που με περισσή υποκρισία χύνουν κροκοδείλια δάκρυα «για το μέλλον των παιδιών μας» που «κινδυνεύει» από την απεργία των καθηγητών κατά τις πανελλήνιες εξετάσεις, είναι αυτοί που κάνουν καθημερινά μαύρη τη ζωή, αλλά και το μέλλον του λαού και της νεολαίας μας! 
• Αυτοί που διαλύουν και ισοπεδώνουν την παιδεία! Όπως κάνουν και με την υγεία, την ασφάλιση, τις εργασιακές σχέσεις... Δίπλα στις μαζικές απολύσεις και στην καρατόμηση μεροκάματων, μισθών, συντάξεων και κατακτήσεων. Γιατί έτσι απαιτούν τα μεγάλα αφεντικά σε ΕΕ και ΔΝΤ, τις εντολές των οποίων εφαρμόζουν πειθήνια! 
 Αυτοί που καταργούν τη ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, που κλείνουν εκατοντάδες σχολεία σ’ όλη τη χώρα, με όσες συνέπειες έχει αυτό για τους μαθητές και τις λαϊκές οικογένειες. Δικό τους «έργο» είναι τα άθλια σχολικά κτίρια, χωρίς θέρμανση και υποδομές, οι ελλείψεις στα βιβλία, η κατάργηση των μετακινήσεων των μαθητών, τα υπερπληθή τμήματα μαθητών που θα προκύψουν μετά από τις συμπτύξεις, τα νέα σκληρά εξεταστικά μέτρα κι οι ταξικοί φραγμοί που ορθώνουν με στόχο ν’ αμφισβητήσουν το δικαίωμα στις σπουδές για τη μεγάλη μάζα των παιδιών του λαού.
• Αυτοί, που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών κι ανοίγουν δρόμο σε νέες χιλιάδες απολύσεις μέσω της παράτασης του ωραρίου, αλλά και της κατάργησης οργανικών θέσεων. 
• Αυτοί. που θέλουν τον εκπαιδευτικό ως πειθήνιο κρατικό υπάλληλο που θα αναπαράγει την κυρίαρχη ιδεολογία, γιατί κατά βάθος στοχεύουν στον ίδιο το μαθητή και την υποταγή του!
…κήρυξαν επιστράτευση!

Ετοιμάζοντας κατεπειγόντως τα «Φύλλα Πορείας» και πριν καν συζητηθεί από τους καθηγητές η πρόταση για απεργία, η κυβέρνηση απαγόρευσε την απεργία, δείχνοντας πως μ’ αυτό τον τρόπο θ’ αντιμετωπίζει και κάθε άλλη απεργία ή εργατικό-λαϊκό αγώνα που θα αμφισβητεί την εφαρμογή της βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής τους. Προχωράει παραπέρα αυτό που έκανε, πριν από τέσσερεις μήνες, ενάντια στους ναυτεργάτες και του απεργούς του Μετρό. Εντείνει την πολιτική της φασιστικοποίησης απέναντι σ’ όλο το λαό! Και την ίδια στιγμή, αντιμετωπίζει το λαό της Χαλκιδικής, με πρωτοφανή κρατική τρομοκρατία, ΜΑΤ, χημικά και συλλήψεις για να κάμψει το δίκαιο αγώνα του.
Στόχος της είναι να τσακίσει κάθε λαϊκό αγώνα, κάθε μαζική λαϊκή αντίσταση, να αποτρέψει κάθε ενδεχόμενο νίκης που μπορεί να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα και για άλλα τμήματα του λαού.
Εργαζόμενοι, μαθητές, γονείς!
Ο αγώνας των καθηγητών, δεν είναι απλά και μόνο ένας αγώνας για τα δικά τους, δίκαια αιτήματα, που απαιτεί την αλληλεγγύη μας. Είναι ένας αγώνας που αφορά όλο το λαό, τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους άνεργους! Για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής επίθεσης που δέχεται καθημερινά ο λαός μας! Ο αγώνας των καθηγητών είναι αγώνας όλων μας και πρέπει να νικήσει!
• ΝΑ ΞΕΔΙΠΛΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ!
• ΚΑΤΩ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ!
• ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ!
Κυριακή 12 Μάη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου