για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

χαστούκι στον Σαμαρά η απόφαση του ΣτΕ για τη δημόσια τηλεόραση

του Στέλιου Αναστασόπουλου
Γραμματέα της ΝΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Η απόφαση του ΣτΕ είναι ένα μικρό βήμα προς τη διατήρηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, την αποτροπή των απολύσεων, αλλά και το ουσιαστικό άνοιγμα της συζήτησης για το τι Δημόσια Τηλεόραση θέλουμε.

Το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν να πέσει μαύρο στην οθόνη» κρίθηκε από το ΣτΕ παράνομο. Αφού είναι παράνομο! Κι αυτό είναι χαστούκι προσωπικά για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που πήρε πάνω του, χωρίς να ρωτήσει τη Βουλή, την απόφαση για το μαύρο σήμα στις οθόνες μας.
Πρόκειται για την πρώτη νίκη της κοινωνίας που αντιστέκεται – και στην Καρδίτσα - την πρώτη νίκη από τις πολλές που θα χρειαστεί ακόμη να κερδηθούν, μετά από τρία χρόνια μνημονιακής επέλασης. Και είναι νίκη με διεθνή εμβέλεια. Η κυβέρνηση απομονώθηκε διεθνώς, η εικόνα του αλαζόνα κ. Σαμαρά τσαλακώθηκε ανεπανόρθωτα, ενώ η ρήξη μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων δύσκολα θα αποκατασταθεί.
Είναι σαφές ότι η μάχη για την EΡΤ ακόμη δεν έχει κερδηθεί και ο αγώνας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση αλλά από καλύτερες θέσεις. Καλούμε τον ελληνικό λαό, τους Καρδιτσιώτες και τις Καρδιτσιώτισσες να συμβάλλουν στην υπεράσπιση της ανοιχτής στον λαό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, με καθημερινή παρουσία στην Πλατεία και συμμετοχή στις σχετικές δράσεις στήριξης και αλληλεγγύης. Αυτή η καθημερινή παρουσία όλων των δημοκρατικών πολιτών είναι η ασπίδα προστασίας της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, είναι ασπίδα υπεράσπισης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Η τρικομματική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και ο Υπουργός Στουρνάρας (ο οποίος δεν έχει βουλευτική ασυλία) εξακολουθούν να λειτουργούν παράνομα αφού δεν υπακούουν στην άμεσα εφαρμοστέα απόφαση και δεν ανοίγουν πάλι την ΕΡΤ.  Ας τους κάνει ο κόσμος στην ΕΡΤ και στις πλατείες σε όλη την χώρα, να την εφαρμόσουν. Ας δώσει ο κόσμος τη δική του «ερμηνεία» στην απόφαση του ΣτΕ.
Στέλιος Αναστασόπουλος
Γραμματέας της ΝΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου