για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έγινε από την ΕΛΜΕ Καρδίτσας. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:
Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν απ’ το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ  και τα προβλήματα του κλάδου οξύνονται ακόμα περισσότερο. Ήδη χιλιάδες εκπαιδευτικοί ανά την Ελλάδα έχουν χαρακτηριστεί ως υπεράριθμοι. Στο Νομό μας μόνο, η εκτίμηση του ΠΥΣΔΕ είναι 245. Εάν λάβει κανείς υπ’ όψιν του την αύξηση του αριθμού των μαθητών σε 27 ανά τμήμα, το πρόβλημα οξύνεται κι άλλο.
Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας είναι κατηγορηματικά αντίθετη στις υποχρεωτικές μετακινήσεις/μεταθέσεις συναδέλφων και φυσικά οι φημολογούμενες/αναμενόμενες απολύσεις αποτελούν κόκκινη γραμμή για το Σωματείο.

Οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων μας ανησυχούν ακόμα περισσότερο. Χίλια (1000) σχολεία περίπου έχουν κλείσει σ’ όλη τη χώρα τα τελευταία δύο (2) χρόνια. Ξαναθυμίζουμε ότι ο Νομός μας υπήρξε «πρωταθλητής» στις ενέργειες αυτές που έχουν αμφίβολο δημοσιονομικό όφελος, δεδομένου ότι σήμερα δαπανώνται 22.500 Ευρώ ημερησίως για τις μετακινήσεις των μαθητών του Ν. Καρδίτσας.
Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο αφόρητη για όλους τους Δημ. Υπαλλήλους εξ’ αιτίας της ρύθμισης για το καθεστώς σε αργία ανθρώπων που κατηγορούνται ακόμα και για «αναξιοπρεπή» συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας (η κατηγορία «χωράει» τα πάντα) ακόμα και πριν τελεσιδικήσουν τα αρμόδια Δικαστήρια.
Κι όλα τα παραπάνω σε μια εποχή που οι εκπαιδευτικοί έχουν –απ’ τους πρώτους- θυσιάσει μισθούς και συντάξεις στο βωμό της λεγόμενης «δημοσιονομικής προσαρμογής» της χώρας. Θυμίζουμε ότι ο μισθός του νεοδιοριζόμενου εκπ/κού έχει μειωθεί κατά … 45%, ενώ οι δαπάνες για την Παιδεία έχουν ήδη περιοριστεί κατά 33% και θα περιοριστούν κατά 14% ακόμα τα επόμενα τρία (3) χρόνια, σύμφωνα με τον τελευταίο εφαρμοστικό νόμο.
Καλούμε την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει επιτέλους την πολιτική της στυγνής λιτότητας που μόνο δεινά για την χώρα, τον λαό και ειδικότερα την Εκπαίδευση μπορεί να φέρει (όπως παραδέχθηκαν άλλωστε πρόσφατα και οι δανειστές μας).
το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου