για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

να ανοίξει ο δρόμος στη λαϊκή πάλη – όχι στις νέες αυταπάτες

Μόλις ένα χρόνο μετά τις εκλογές, το κυβερνητικό σχήμα που προέκυψε από αυτές, δέχτηκε το πρώτο σοβαρό του πλήγμα. Έσπασε ο “αδύνατος κρίκος” του που ήταν η ΔΗΜΑΡ. Μια εξέλιξη που αν συνδυαστεί με τους απανωτούς ελιγμούς του Σαμαρά, οι οποίοι διαδέχτηκαν την επίδειξη πυγμής απέναντι στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, βάζει σε καινούργιους και μεγάλους μπελάδες το πολιτικό σύστημα διαχείρισης στη χώρα μας. Μια εξέλιξη που σαφώς πιστώνεται στις έντονες λαϊκές αντιδράσεις από το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και στην αντίσταση των εργαζομένων της.
Ταυτόχρονα όμως ήταν και έκφραση μιας συσσώρευσης σειράς αντιφάσεων και αντιθέσεων στα πλαίσια του κυβερνητικού σχήματος από την ασκούμενη βάρβαρη πολιτική του σε βάρος των εργαζόμενων και υπέρ του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ, των ΗΠΑ.
Αποτελεί έκφραση του αγκομαχητού του πολιτικού προσωπικού της χώρας να ανταποκριθεί με συνέπεια και συνέχεια στην προώθηση απανωτών αντιλαϊκών μέτρων και της ανάγκης να στηρίζει την πολιτική του στην καταστολή, στη φασιστικοποίηση και σε ενέργειες που παραβίαζαν ακόμα και τα όρια της δικής του αστικής νομιμότητας.

Με την εξέλιξη αυτή μεγαλώνει η αβεβαιότητα και ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού. Δεν πρέπει όμως να έχομε καμία αυταπάτη με την πολιτική των “τριών που έγιναν δύο”. Κανένας εφησυχασμός δε δικαιολογείται αν αναλογιστούμε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το “νέο κυβερνητικό σχήμα” απέναντι στα ξένα και ντόπια αφεντικά, αν αναλογιστούμε τα γκρίζα σύννεφα που συγκεντρώνονται στον ορίζοντα της ευρωπαϊκής οικονομίας και τα μαύρα σύννεφα των πολεμικών αναμετρήσεων που μαζεύονται στον ορίζοντα της ευρύτερης Ανατολής.
Μόνο ο λαός και η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μπορούν να μετατρέψουν την εξέλιξη αυτή σε θετική παρακαταθήκη. Μόνο με τον αγώνα και τις μετωπικές τους αντιστάσεις στα βάρβαρα μέτρα που έρχονται μπορούν να επιβεβαιώσουν στην πράξη ότι η τωρινή κυβέρνηση είναι πιο αδύνατη και εύθραυστη. Πράγματι η εξέλιξη αυτή μπορεί να δώσει μεγαλύτερο κουράγιο και ελπίδα στους εργαζόμενους σε συνδυασμό με την λαϊκή αφύπνιση στη γειτονική Τουρκία και ευρύτερα. Όχι όμως όπως υποκριτικά ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί πλησιάζουν οι εκλογές, αλλά γιατί διαμορφώνονται όροι ώστε η πάλη του λαού να προκαλέσει νέες ρωγμές και ρήγματα στην άγρια καπιταλιστική επίθεση και ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Αποδείχτηκε ότι οι κυβερνώντες δεν είναι παντοδύναμοι και αχτύπητοι, αρκεί ο λαός μέσα στην πάλη του να κάνει πέρα τα αποπροσανατολιστικά κηρύγματα της υποταγμένης – επίσημης αριστεράς και να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Την υπόθεση της πάλης ενάντια στις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξάρτηση.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ !
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΙ !

21/6/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου