για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ-ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΤ. ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ
ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ο συνάδελφος δάσκαλος Στέφανος Γκουλιώνης θα βρίσκεται στην Καρδίτσα την Τετάρτη 7μμ στο ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ. Αποτελεί δήλωση Συμπαράστασης–Αλληλεγγύης αλλά και συμβολής στις δράσεις-κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να ξαναβρεθεί ο Στέφανος στο χώρο εργασίας του. Στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.
Ο συνάδελφος είχε παραπεμφθεί με το πειθαρχικό παράπτωμα της «ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας» και με απόφαση του υφυπουργού Παιδείας Παπαθεοδώρου τέθηκε σε αναγκαστική αργία με βάση το Ν.4093/2012.

Το «έγκλημά» του είναι η συμμετοχή στη διαδήλωση της 25ης Μαρτίου 2012 στη Λάρισα, μια κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει και πραγματοποίησαν συλλογικότητες και σωματεία ενάντια στη λαίλαπα των μέτρων που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ σε βάρος των εργαζομένων. Η υπόθεσή του εκκρεμεί στο Εφετείο, όπου θα κριθεί τον Οκτώβρη.
Ο νέος πειθαρχικός κώδικας στην ουσία ακυρώνει τα πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα του δημοσίου υπάλληλου, μιας και με την αόριστη αυτή κατηγορία στην ουσία δίνει τη δυνατότητα να διωχθεί το φρόνημα και η πολιτική συμπεριφορά, ενώ τον υπάλληλο τον κατατάσσει στους επίορκους.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ο αγωνιστής δάσκαλος Στέφανος Γκουλιώνης να απολυθεί για τη συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική του στάση στιγματισμένος από το καθεστώς ως «επίορκος». Δεν θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι που θα φοβούνται να αγωνιστούν, αλλά συλλογικά θα παλέψουμε ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.
Η στήριξη, επομένως, στο συνάδελφο και σε όσους/ες άλλους/ες βρίσκονται στην ίδια οδυνηρή θέση είναι στοιχειώδης υποχρέωση όλων μας για την  αποκατάσταση του δικαίου, της προσωπικής αξιοπρέπειας και της υπεράσπισης των συλλογικών και ατομικών δικαιωμάτων μας. 
· Να καταργηθεί το μνημονιακό τερατούργημα-νόμος 4093/ 2012
· Να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και τη δουλειά μας
· Καμιά απόλυση - διαθεσιμότητα - εφεδρεία
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/6 στις 7μμ στο ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου