για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο τουρκικό λαό! Κάτω τα χέρια από τους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες!

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας, και η βίαιη καταστολή τους από το τουρκικό φασιστικό κράτος. Οι αναφορές μιλούν για εκατοντάδες συλλήψεις και τραυματισμούς διαδηλωτών, πολλοί από αυτούς σοβαροί, αλλά ακόμα και για νεκρούς.

Εδώ και μέρες, κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης διαμαρτύρονταν στο πάρκο Γκεζί για το σχέδιο καταστροφής του και μετατροπής του σε πολυκατοικίες, με δεδομένο το τι σηματοδοτεί η πλατεία Ταξίμ για την Αριστερά και τον αγωνιζόμενο λαό της Τουρκίας. Την Παρασκευή το πρωί η αστυνομία έκανε επιχείρηση βίαιης εκκένωσης του πάρκου από τους διαδηλωτές που είχαν κατασκηνώσει εκεί. Η αγριότητα της επιχείρησης κατέβασε στο δρόμο χιλιάδες λαού και μετέτρεψε τη διαμαρτυρία για το πάρκο σε μια από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων.
Η απάντηση της αστυνομίας ήταν ακόμα πιο άγρια. Αντλίες νερού, δακρυγόνα και γκλομπς επιστρατεύτηκαν κατά του «εχθρού-λαού», ο οποίος, όμως δεν υποχωρεί και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να παραμένει στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και να διαδηλώνει.
Το τουρκικό κράτος δεν ανέχεται την παραμικρή “παραφωνία” στην πορεία διεκδίκησης ρόλου στην περιοχή και τον κόσμο. Το αποκαλούμενο από πολλούς “μικρό οικονομικό θαύμα” της Τουρκίας βασίζεται στην εξαθλίωση του λαού, στις διώξεις κομμουνιστών, αριστερών και δημοκρατών αγωνιστών, στην καταπίεση και την καταστολή των λαϊκών και εργατικών κινητοποιήσεων.
• Την ίδια στιγμή, στη χώρα μας συνεχίζεται το πογκρόμ συλλήψεων που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ενάντια στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες,  σύμφωνα με τις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών και των μηχανισμών τους (Ιντερπόλ), καθώς και του τουρκικού κράτους. Αποκορύφωμα αυτού του πογκρόμ ήταν η μαφιόζικου τύπου απαγωγή και ο ξυλοδαρμός, σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, του Μπουλούτ Γιαϊλά, πολιτικού πρόσφυγα στην Ελλάδα, μέλους της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, και η παράδοσή του απτην ελληνική κυβέρνηση στο τουρκικό κράτος.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τον ελληνικό λαό να σταθεί αλληλέγγυος στον αγώνα του τουρκικού λαού και να καταδικάσει τη φασιστική καταστολή του από το τουρκικό κράτος. Παράλληλα, καλεί τον ελληνικό λαό να καταδικάσει τις διώξεις των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών και την επιδιωκόμενη παράδοσή τους από το ελληνικό στο τουρκικό κράτος για να οδηγηθούν στις φυλακές, τα βασανιστήρια και το θάνατο.

Ο κόσμος που έχουν φτιάξει και ονειρεύονται οι ιμπεριαλιστές και τα τσιράκια τους είναι ένας κόσμος καταπίεσης και εκμετάλλευσης για όλους τους λαούς της γης. Αυτόν τον κόσμο οι λαοί θα τον ανατρέψουν με την πάλη τους και την αλληλεγγύη τους και θα χτίσουν τον δικό τους κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου