για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

για το 1ο ιδρυτικό συνέδριο τιυ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ζούμε μια τρομακτική κοινωνική και πολιτική καταστροφή που συνοδεύεται από μια πρωτόγνωρη, για τις νέες γενιές, αντιδημοκρατική εκτροπή. Είναι επιτακτική η ανάγκη συγκρότησης ενός μαζικού ρωμαλέου λαϊκού μετώπου. Το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ περιλαμβάνει το τρίπτυχο: α) πολιτικός αγώνας για την ανατροπή της κυβέρνησης, β) κοινωνικές αντιστάσεις για να μην προχωρήσει η υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών και γ) συγκρότηση δικτύων αλληλεγγύης για να διατηρηθεί το αξιόμαχο και το αγωνιστικό φρόνημα του λαού, παράλληλα με την αντιφασιστική δράση, τις διεθνείς πρωτοβουλίες, την ενότητα της αριστεράς και την προγραμματική εμβάθυνση της ριζοσπαστικής αριστεράς. 

Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ παλεύουμε για τη διεύρυνση του λαϊκού μετώπου και τη σφυρηλάτηση της ενότητας μέσα στον λαό εμμένοντας σταθερά στις βασικές κατευθύνσεις της στρατηγικής μας. Αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για την αίσια έκβαση της μάχης του λαού μας αποτελεί μια  κυβέρνηση της αριστεράς με διεύρυνση σε όσους/όσες αντιλαμβάνονται την ανάγκη συσπείρωσης εναντίον της μνημονιακής πολιτικής.
Πηγαίνοντας προς το 1ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ γίνεται αντιληπτό από τα δεκάδες νέα μέλη στο νομό μας ότι η αιτία της κρίσης του λαού είναι η συρρίκνωση της σοσιαλιστικής λογικής και η επέκταση της λογικής του κέρδους και του ανταγωνισμού. Άρα με την έννοια του σοσιαλισμού, ως μια διαφορετική λογική για τα πράγματα, μπορούμε να διαμορφώσουμε μια ορθή εκτίμηση της αιτίας αυτού που μας συμβαίνει, αλλά και τη βασική κατεύθυνση για τη λύση, που είναι ακριβώς η αντίστροφη διαδικασία.
Η συνειδητοποίηση ότι παλεύουμε για κάτι ριζικά διαφορετικό από τη λογική του κέρδους και του ανταγωνισμού ενισχύει την αυτοπεποίθησή μας. Δεν παλεύουμε για κάτι μυστήριο αλλά για κάτι απτό, όπως είναι τα δίκτυα αλληλεγγύης και οι αντιμνημονιακές συλλογικότητες που έχουν συγκροτηθεί σε όλη τη χώρα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ο Σοσιαλισμός του σήμερα είναι η ηγεμονία μιας άλλης λογικής, της λογικής της αλληλεγγύης, της συνεργατικότητας και της δημοκρατίας, με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες απέναντι στη λογική του ατομισμού και του ανταγωνισμού στην οργάνωση της κοινωνίας.
Ο κύριος στόχος του ιδρυτικού συνεδρίου είναι διπλός: το συνέδριο να συμβάλλει στη μάχη εναντίον της κυβέρνησης με αποφασιστικότητα και στιβαρότητα, αλλά και  να βελτιστοποιήσει τη διάταξη και οργάνωση των δυνάμεών μας, ώστε να ενισχύσουμε την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα καθώς και τη δημοκρατική μας λειτουργία.
Στο νομό μας ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι συνελεύσεις της Οργάνωσης Νέων Καρδίτσας, της Οργάνωσης Μελών (ΟΜ) ΣΟΦΑΔΩΝ και της ΟΜ ΠΑΛΑΜΑ. Σήμερα Τετάρτη 26/06 στις 9.00μμ στο καφέ «Καστέλλο» θα γίνει η συνέλευση της ΟΜ Μουζακίου, με ομιλητή το βουλευτή Ν. Μιχαλάκη.
Αύριο Πέμπτη 27/06, στις 8.00μμ, στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ καλούνται να συμμετάσχουν στη συνέλευση της Καρδίτσας με εισηγητή το μέλος της Γραμματείας και υπεύθυνο Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας, Π. Ρήγα.             Τέλος, το Σάββατο 29/06, στις 8.00μμ, στο π. Δημαρχείο στη Ματαράγκα, θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση των Μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Άρνης με εισηγητή τον Στ. Αναστασόπουλο.
Από Παρασκευή 28 μέχρι Κυριακή 30/06 θα λάβουν χώρα  οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων από το νομό Καρδίτσας για το 1ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Το πρόγραμμα των εκλογών θα ανακοινωθεί σε επόμενη σχετική ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής.
Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Καρδίτσας θεωρεί ότι ζούμε ιστορικές στιγμές για τον λαό μας και ότι είναι ώρα μεγάλης ευθύνης για τον καθένα από εμάς. Χρειάζεται σοβαρότητα, αποτελεσματικότητα και νηφαλιότητα. Καλούμαστε όλοι και όλες σε αυτές τις δραματικές ώρες να ενισχύσουμε τη στιβαρότητα και την αποτελεσματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η περίοδος που ζούμε  θέτει πολλαπλά καθήκοντα και ότι έτσι θα είναι από εδώ και εμπρός. Έχουμε πολλή  δουλειά να κάνουμε, όχι όμως με τη λογική της ανάθεσης αυτής της δουλειάς σε λίγα «πεφωτισμένα» και δραστήρια στελέχη. Είναι  ιστορική ανάγκη να επικρατήσει η λογική της ενεργούς συμμετοχής και του αγώνα που δίνουν και θα δώσουν όσο το δυνατό περισσότεροι φίλοι και σύντροφοι, όσο το δυνατό περισσότεροι πολίτες που τώρα ξέρουν ότι η ανατροπή  των μνημονίων  είναι μονόδρομος.  Ένας πανίσχυρος ΣΥΡΙΖΑ είναι  η αναγκαία συνθήκη για μια κυβέρνηση που θα βάλει τέλος στη λιτότητα.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

25-06-2013

1 σχόλιο:

  1. Δεν προσθέτει τίποτα νεότερο μόνο επιβεβαιώνει την δεξιότερη μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ και την ακόμα πιο συστημική προσαρμογή του η ανακοίνωση της ΝΕ Καρδίτσας για το 1οιδρυτικό του συνέδριο. Στρογγυλέματα και γενικότητες για να χωρέσουν όλοι. Και η «σοσιαλιστική λογική» (sic) και «όσοι/όσες αντιλαμβάνονται την ανάγκη συσπείρωσης εναντίον της μνημονιακής πολιτικής» (λέγε με Καμένο;;;). Δεν θα περιμέναμε βέβαια αντιιμπεριαλιστικό λόγο από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά μέχρι και να απουσιάζει από την ανακοίνωση η οποιαδήποτε – έστω – αναφορά σε ΕΕ και ΔΝΤ, άντε και «Μερκελιστές», είναι ένα ζήτημα. Μάλλον οι Καρδιτσιώτες βιάστηκαν να δικαιώσουν το άρθρο του Βαρουφάκη στις New York Times! Πλεονάζουν βέβαια τα περί «αλληλεγγύης», προφανώς στα πλαίσια των γεφυρών που στήνει ο Τσίπρας με το ανώτερο ιερατείο. Και φυσικά, εκλογικές αυταπάτες… «Ένας πανίσχυρος ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναγκαία συνθήκη για μια κυβέρνηση που θα βάλει τέλος στη λιτότητα». Και το κίνημα; Οι αγώνες μπορούν να έχουν νίκες ή όλα παραπέμπονται στις εκλογές; Και αυτοί οι αγώνες θάχουν γραμμή ρήξης ή θα γίνονται για την τιμή των όπλων, «για να διατηρηθεί το αξιόμαχο και το αγωνιστικό φρόνημα του λαού» όπως λέει και η ανακοίνωση της ΝΕ; Αυτή η γραμμή είναι μια γραμμή παραλυτική για το κίνημα, διαλυτική για τους αγώνες, που οδηγεί σε ήττες.
    ΜΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή