για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ για την ΕΡΤ

Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας καταδικάζει την πραξικοπηματική έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία οι Υπουργοί της κυβέρνησης θα μπορούν να προχωρούν σε συγχωνεύσεις φορέων ή να αποφασίζουν για το κλείσιμό τους, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις συμφωνίες τους με την τρόικα.
Με την ίδια απόφαση που χαρακτηρίζει ολοκληρωτικά καθεστώτα, η κυβέρνηση βάζει «λουκέτο» στην Ε.Ρ.Τ., αδιαφορώντας για τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, με προφανή σκοπό να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο στο Δημόσιο Τομέα. Είναι στο χέρι μας να αποτρέψουμε τα σχέδια της.

Οι μεγαλοκαναλάρχες, που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος των ΜΜΕ, τώρα θα βάλουν χέρι στις τεράστιες υποδομές, τα δίκτυα και τις συχνότητές της. Με τις γνωστές μεθόδους καταστολής θα επιχειρήσουν να σβήσουν τις οργανωμένες αντιδράσεις των εργαζομένων και τους αγώνες που αμφισβητούν τις βασικές επιλογές και την εξουσία τους. Η κυβέρνηση έκανε και εδώ το χρέος της στα ξένα συμφέροντα.
Ο στόχος είναι προφανής και αφορά στην άμεση διάλυση των Δημοσίων φορέων και τις άμεσες ή έμμεσες απολύσεις 14.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος Ιουλίου.  Σήμερα η κυβέρνηση αποφάσισε τον «ξαφνικό θάνατο» της Ε.Ρ.Τ. Αύριο σειρά έχουν οι Παιδικοί Σταθμοί, οι Κοινωνικές Δομές των Ο.Τ.Α., τα Δημόσια Σχολεία και Νοσοκομεία μόνο και μόνο για να υπακούσουν στις εντολές της τρόικας. Με αυτόν τον πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο βάζει «λουκέτο» στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων καταφέρνοντας ένα βαρύτατο πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία.
Βαπτίζουν «εξυγίανση» το πέταγμα στο δρόμο και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και προετοιμάζουν με τη μέθοδο του ΣΟΚ τις επόμενες μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με ιδιωτικοποίηση βασικών υπηρεσιών.
Θέλουν να επιβάλλουν με το «Δόγμα του ΣΟΚ» κλίμα φόβου, τρομοκρατίας, διαιρούν τους εργαζόμενους σε προνομιούχους και μη, σε βολεμένους και καλοπληρωμένους, πιστεύοντας ότι έτσι θα αποτρέψουν την αντίσταση της κοινωνίας.
Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους της Ε.Ρ.Τ. και καλούμε ταυτόχρονα όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα να είναι σε κατάσταση «εφ’ όπλου λόγχης» προκειμένου να αποτραπούν τα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας που θέλουν με συνοπτικές διαδικασίες να καταργήσουν φορείς και να προσθέσουν χιλιάδες εργαζόμενους στη μακριά μαύρη λίστα των ανέργων.

Το Δ.Σ. του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας

1 σχόλιο: