για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Κανένας εφησυχασμός! Καμία υποχώρηση! Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ!

Εδώ και μια εβδομάδα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και εκατοντάδες χιλιάδες λαού και εργαζομένων δίνουν ένα μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στη φασιστικού χαρακτήρα απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση των 2.700 εργαζόμενων σε αυτή.
Αυτός ο αγώνας όχι μόνο εξέπληξε δυσάρεστα την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που είχε ήδη συναποφασίσει το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά στρίμωξε συνολικά το αστικό μπλοκ εξουσίας. Και από αυτό το στρίμωγμα αναζητά εναγωνίως διαφυγή. Με πρώτο και κύριο στόχο να σταματήσουν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις γύρω από το κτίριο της Αγίας Παρασκευής και να φέρουν τους εργαζόμενους προ τετελεσμένων.
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) είναι μια τέτοια απόπειρα διαφυγής. Όχι μόνο δεν μπορεί να θεωρηθεί νίκη των εργαζομένων (όπως με μεγάλη ευκολία διατυμπανίζουν κύκλοι της Αριστεράς) αλλά νομιμοποιεί το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση των εργαζομένων της, ενώ παράλληλα ανοίγει το δρόμο και για το χτύπημα των κινητοποιήσεών τους.

Η όποια υπαναχώρηση Σαμαρά (π.χ. με την επανεκκίνηση των τηλεοπτικών μεταδόσεων) δεν αποτελεί παρά ένα μικρό πολιτικό τίμημα που καλείται να πληρώσει προκειμένου να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων της ΕΡΤ, να γίνει η «δουλειά» (δηλαδή να πεταχτούν στο δρόμο 2.700 εργαζόμενοι) και να αποφευχθούν σοβαρότερες πολιτικές αναταράξεις. Εξάλλου, τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της κυβέρνησης φροντίζουν να δηλώνουν σε κάθε τόνο την απέχθειά τους προς κάθε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Ούτε βήμα πίσω! Να πούμε όχι σε κάθε μεθόδευση, σε κάθε αυταπάτη, στην καλλιέργεια ηττοπάθειας και αυταπατών! Να πούμε ΟΧΙ στο κλείσιμο της ΕΡΤ! Να μην δεχτούμε ΚΑΜΙΑ απόλυση!
Ο δρόμος του αγώνα, που ήδη βαδίζουν οι εργαζόμενοι, είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί μία θετική έκβαση γι’ αυτούς αλλά και για όλους τους εργαζόμενους. Και σε αυτόν το δρόμο πρέπει να συνεχίσουν να βαδίζουν. Γιατί έχουν με το μέρος τους τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας! Γιατί έχουν με το μέρος τους το δίκιο!
• Συνεχίζουμε τον αγώνα!
• Για την ανατροπή της επαίσχυντης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου!
• Για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής!
• Οι εργαζόμενοι μπορούν να νικήσουν!

18/6/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου