για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

το «μαύρο» στην ΕΡΤ είναι επίθεση στη δημοκρατία. Είστε υπέρ ή κατά κύριοι;

της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Η ανακοίνωση της απόφασης για «μαύρο» στο σήμα της ΕΡΤ αποτελεί ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία. Από δω και στο εξής θα βλέπουμε και θα ακούμε μόνο την κυβερνητική φωνή. Πρόκειται για μνημείο αυταρχισμού που γυρνάει την χώρα και το λαό πολλές δεκαετίες πίσω. Ενός αυταρχισμού που φαίνεται απαραίτητος για την κυβέρνηση Σαμαρά προκειμένου να επιβάλλει τις λαοκτόνες πολιτικές της και τα νέα μνημονιακά μέτρα που θέλει να εφαρμόσει στον ελληνικό λαό.
Η κυβέρνηση ΝΔ με τα δεκανίκια της ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που συνεχίζουν να στηρίζουν το Σαμαρά φιμώνει εκτός των άλλων τη φωνή της περιφέρειας, απομονώνει τα ακριτικά νησιά και τα πιο απομακρυσμένα μέρη της πατρίδας μας και στερεί τη δυνατότητα έκφρασης προβλημάτων και αναγκών ακόμα και του δικού μας τόπου, της Καρδίτσας. Και πράγματι σε αυτό τον τομέα μας έχει προσφέρει πολλά η ΕΡΑ Θεσσαλίας και το στούντιο της στην Καρδίτσα. Να θυμίσουμε μόνο ενδεικτικά την πρόσφατη δημοσιοποίηση του σοβαρού προβλήματος του νερού στο Φύλλο Παλαμά ή ακόμα την ευαισθητοποίηση του τοπικού στούντιο της ΕΡΑ στο ζήτημα των δεκάδων συγχωνεύσεων της Διαμαντοπούλου στα σχολεία του νομού μας.
Δυστυχώς, όλα αυτά δεν φαίνεται να τα αντιλήφθηκε, να τα εκτίμησε μεγάλη μερίδα του δημοτικού συμβουλίου του Δ. Καρδίτσας. Με ευθύνη του ίδιου του δημάρχου αλλά και συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας αλλά και της αντιπολίτευσης. Με απαράδεκτα επιχειρήματα, με αντιλήψεις κοινωνικού κανιβαλισμού, επικαλούμενοι μισθούς μεγαλο-δημοσιογράφων (που τώρα δουλεύουν στην ιδιωτική τηλεόραση) έβαλαν στον ίδιο ντορβά τα ρουσφέτια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ του Κεδίκογλου και του Σαμαρά στην ΕΡΤ με τους εκατοντάδες εργαζόμενους που προσέφεραν έργο σε όλη την Ελλάδα – και στην Καρδίτσα – με μισθούς όπως όλων των «κοινών ανθρώπων»
Δεν έχουν λιγότερη ευθύνη οι δημοτικοί σύμβουλοι που με ήξεις αφίξεις ή όντας αμίλητοι μπροστά στο έγκλημα «ένιψαν τας χείρας τους». Και ιδιαίτερα εκείνοι που υποτίθεται ότι ανήκουν στον λεγόμενο προοδευτικό χώρο.
Από την άλλη, χαιρετίζουμε τη δημοκρατική στάση εκείνων των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας που με αξιοπρέπεια στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων δηλώνοντας την κάθετη διαφωνία τους στο «μαύρο» της ΕΡΤ και φυσικά των συμβούλων της αντιπολίτευσης που διατύπωσαν τον αποτροπιασμό τους για αυτό το πραξικόπημα.
Ο κ. Παπαλός και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του θα πρέπει να αποφασίσουν αν ανήκουν στο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ ή ακολουθούν τη διολίσθηση του αρχηγού τους κ. Σαμαρά, στο άκρο, στη μετεμφυλιακή δεξιά του παρακράτους και της τρομοκρατίας μαζί με τους νεοναζί της ΧΑ.
Πρόκειται για μια κυβέρνηση που με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου – «βασιλικό διάταγμα» απολύει 2650 εργαζόμενους εν μία νυκτί, δεν θα διστάσει αύριο να απολύσει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους με τον ίδιο τρόπο. Δεν θα διστάσει, με τον ίδιο τρόπο, να πάρει ακόμα και τα σπίτια μας και να τα δώσει δώρο – στα τόσα δώρα – που έχει δώσει στους τραπεζίτες!
Περιμένουμε ξεκάθαρη στάση από τους βουλευτές της ΝΔ στο νομό Καρδίτσας. Περιμένουμε ξεκάθαρη στάση από τους αιρετούς της ΝΔ στο νομό μας. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ του «λουκέτου» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και στους 19 περιφερειακούς σταθμούς της;
Αν δεν έχουν εκλεγεί από τους πολίτες για να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και να προβάλλουν ή και να λύνουν έχοντες κυβερνητική ισχύ – όχι πάντως να δημιουργούν – τα προβλήματά τους, τότε γιατί έχουν εκλεγεί;
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

14-03-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου