για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 16 Μαΐου 2023

ΚΚΕ(μ-λ): Οργάνωση-Αντίσταση-Διεκδίκηση για ζωή και μέλλον

Μητρόπολη 15/5
Πολιτική ομιλία του ΚΚΕ(μ-λ) έγινε χθες Δευτέρα στο χωριό Μητρόπολη.
Από τον ομιλητή παρουσιάστηκαν οι θέσεις και οι απόψεις του ΚΚΕ(μ-λ) και ακολούθησαν ερωτήσεις και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους κατοίκους.  Όπως είπε ο ομιλητής «τα κόμματα της εξάρτησης και της υποτέλειας δυσκολεύονται να συγκαλύψουν τα αδιέξοδά τους, τη χρεοκοπία τους. Παριστάνουν ότι έχουν «προγράμματα», παριστάνουν ότι έχουν «διλήμματα» να βάλουν στο λαό. Τα στελέχη τους μεταπηδούν από το ένα κόμμα στο άλλο και με τα εκλογικά τους σλόγκαν -που αποτελούν αντιγραφές παλιότερων δικών τους- επιχειρούν να αντλήσουν «γυαλάδα» από την παλιά «αίγλη» τους. Η επιστράτευση, όμως, της «αλλαγής» (από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το ΠΑΣΟΚ) δεν μπορεί να κρύψει το βάλτωμα και τη χρεοκοπία τους ή (όπως το είπε ο πολύς Βενιζέλος) «την κοινή βάση» που έχουν ΝΔ, 
ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Τελικά, σε αυτήν την
προεκλογική περίοδο αναδεικνύεται με τον πιο έντονο τρόπο η «πορεία δεξιά» που ακολουθεί το πολιτικό σύστημα εδώ και χρόνια.
Σχεδόν όλες τις δεκαετίες της μεταπολίτευσης, η «αλλαγή» (και ενίοτε… «κάθαρση») που τάχα θα ερχόταν για το λαό από τις αστικές πολιτικές δυνάμεις και τις δυνάμεις του ρεφορμισμού-συμβιβασμού, που «εγγυόνταν» αυτήν την «αλλαγή» (από την «πραγματική αλλαγή» του 1981 ως τη «μεταβατική κυβέρνηση» του 2015), υπήρξε ένα σημαντικό πολιτικό εργαλείο που υπηρέτησε έναν και μόνο στόχο. Το ροκάνισμα, την υποχώρηση, την αποσυγκρότηση του κινήματος, της εργατικής και λαϊκής πάλης. Στις σημερινές συνθήκες είναι πιο φανερό από τον ήλιο ότι ακριβώς την αντίστροφη πορεία χρειάζεται ο λαός και η νεολαία. Δηλαδή, πορεία ανάπτυξης της μαζικής ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ, πορεία συγκρότησης και ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ των λαϊκών εργατικών δυνάμεων. Αυτήν την αλλαγή αναζητά αντικειμενικά η πλατιά οργή, αυτή είναι η αλλαγή που χρειάζεται ο λαός για να διεκδικήσει ζωή και δουλειά με δικαιώματα, για να ανοίξει το δικό του δρόμο, την επαναστατική του προοπτική για ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Για αυτήν την αλλαγή παλεύει το ΚΚΕ(μ-λ), αυτή είναι η πρόταση που καταθέτει σε λαό και νεολαία, και στην εκλογική μάχη».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου