για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 2 Μαΐου 2023

με απεργιακή συγκέντρωση τιμήθηκε η κόκκινη εργατική πρωτομαγιά

Με ενιαία συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία τιμήθηκε φέτος η εργατική πρωτομαγιά στη Καρδίτσα. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια είχαμε κοινή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην οποία καλούσαν μαζί και το Εργατικό Κέντρο με την ΑΔΕΔΥ και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ/ΚΚΕ. Από Εργατικό Κέντρο-ΑΔΕΔΥ είχε προηγηθεί ξεχωριστή εκδήλωση με κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της πλατείας δικαστηρίων ενώ αναβαθμισμένη ήταν και η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ (εκλογές γαρ…). Παρά το ενιαίο της συγκέντρωσης και παρά το προεκλογικό της περιόδου η μαζικότητα ήταν κάτω από τα αναμενόμενα και σίγουρα πολύ πιο κάτω από τις μεγάλες κινητοποιήσεις που έγιναν στην Καρδίτσα την προηγούμενη περίοδο (ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ). Το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα καλούσε σε «ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση» στην ALPHA BANK και στη συνέχεια έκανε ξεχωριστή πορεία.
Με διακριτό μπλοκ συμμετείχε στη συγκέντρωση και το ΚΚΕ(μ-λ) που τις προηγούμενες ημέρες έκανε προσπάθειες συντονισμού και κοινής δράσης της «εκτός των τειχών» αριστεράς αλλά που για άλλη μια φορά αντιμετωπίστηκαν με αδιαφορία και υποτίμηση.
Η αλλαγή τακτικής από τη μεριά του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ που πλέον συνδιοργανώνει συγκεντρώσεις με το Εργατικό Κέντρο και την ΑΔΕΔΥ έχει να κάνει και με το «πλατύ» προφίλ που προσπαθεί να εμφανίσει προεκλογικά το ΚΚΕ αλλά κυρίως έχει να κάνει με τα αδιέξοδα της λαθεμένης και κοντόθωρης γραμμής που το ζήτημα της αντιπαράθεσης και του διαχωρισμού με τους φορείς του εργοδοτικού και συμβιβασμένου συνδικαλισμού το υποβαθμίζει σε ένα «χωροταξικό» ζήτημα (σε διαφορετική πλατεία…).
Παρά τα όποια αρνητικά, οι Καρδιτσιώτες που επιμένουν να τιμούν την κόκκινη εργατική πρωτομαγιά και να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση ήταν και φέτος πολλοί. Και αυτό είναι που αξίζει να κρατήσουμε... 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου