για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 30 Μαΐου 2023

η ταλαιπωρία των μαθητών, ο εξευτελισμός των εκπαιδευτικών και η ιερή ταξική αγελάδα της τράπεζας θεμάτων


εφημερίδα ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ (30/5)
Με αρκετές ώρες καθυστέρηση δόθηκαν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των λυκείων όλης της χώρας σήμερα Δευτέρα, 29/5.
Η αιτία της ταλαιπωρίας μαθητών και εκπαιδευτικών δε βρίσκεται ασφαλώς στη δυσλειτουργία της πλατφόρμας της τράπεζας θεμάτων, ούτε αφορά σε κάποιο "επιτελικό φιάσκο".
Η υπηρεσιακή κυβέρνηση, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα την ταξική πολιτική όλων των αστικών κυβερνήσεων, δεν υπαναχώρησε ούτε λεπτό από την αρχική της πρόθεση για εφαρμογή και εμπέδωση αυτού του μέτρου μαζικού αποκλεισμού και αποθάρρυνσης μαθητών, για πρώτη φορά φέτος και στις τρεις τάξεις του λυκείου.
Εξαρχής συστήθηκε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να "κάνουν υπομονή" μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη. Έτσι δημιουργήθηκε μια άκρως προσβλητική κατάσταση μέσα στους συλλόγους, με τους διδάσκοντες τα μαθήματα όλη τη χρονιά σε μια εξευτελιστική διαδικασία αναμονής των "έτοιμων" θεμάτων.
Γίνεται έτσι φανερό ότι η επίθεση στα δικαιώματά μαθητών και εκπαιδευτικών δεν θα σταματήσει αν δεν τη σταματήσουμε. Δε γνωρίζει "εκλογικά" διαλείμματα ούτε φτιασιδώνεται. Είναι και θα είναι η κανονικότατα τους πάνω στο σώμα των κατακτήσεων μας.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν θα αποδεχτούμε τετελεσμένα και μονόδρομους επιβεβλημένους από παλιές και νέες κυβερνήσεις.
Ο αγώνας για την ανατροπή του αντιδραστικού νόμου της Τράπεζας Θεμάτων είναι μπροστά μας, είναι αναγκαίος και δίκαιος.
(ανακοίνωση των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου