για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 6 Μαΐου 2023

ΚΚΕ(μ-λ): Στην μάχη των εκλογών με τη γραμμή της Οργάνωσης και του Αγώνα

Με επισκέψεις και περιοδείες σε χωριά της Καρδίτσας, ομιλίες και συζητήσεις με τους κατοίκους, συνεχίστηκε και αυτή την εβδομάδα η δράση του ΚΚΕ(μ-λ) ενόψει των εκλογών της 21 Μάη. Μέχρι τώρα έγιναν επισκέψεις στα χωριά Καρδιτσομάγουλα, Προάστιο, Ματαράγκα, Αρτεσιανό, Σταυρό, Κυψέλη, Πεδινό, Ριζοβούνι, Κρανιά, Πασχαλίστα, Φράγκο, Μαραθέα, Αγία Τριάδα, Μαγούλα, Μαγουλίτσα κλπ ενώ σήμερα Σάββατο έγινε παρέμβαση στη κεντρική πλατεία Καρδίτσας με τραπεζάκι, αφισοκόλληση και μοίρασμα υλικού.

Δύο βδομάδες πριν τις εκλογές και το προεκλογικό κλίμα παραμένει «βουβό» και υποτονικό. Στα καφενεία δεν συναντάς την πόλωση παλαιότερων εκλογών ούτε συναντάς τους «βαμμένους» κλακαδόρους και υποστηριχτές των κυρίαρχων κομμάτων. Είναι και αυτό ένα ακόμα δείγμα της «ρηγμάτωσης» που υπάρχει ανάμεσα στο λαό από τη μια και των κομμάτων του συστήματος από την άλλη. Μια «ρηγμάτωση» που καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις αλλά κυρίως εκφράστηκε την προηγούμενη περίοδο με τις μεγάλες κινητοποιήσεις λαού και νεολαίας.
Πολύς κόσμος, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, κατανοεί ότι όποια κυβέρνηση και να βγει, είτε αυτοδύναμη είτε συνεργασίας, θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική. Την πολιτική που υπαγορεύει το κεφάλαιο και οι επικυρίαρχοι ιμπεριαλιστές. Μια πολιτική που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα, που χειροτερεύει το βιοτικό επίπεδο, που αφαιρεί δικαιώματα και καταχτήσεις, που στερεί τη ζωή και το μέλλον του λαού και της νεολαίας σύμφωνα με όσα απαιτούν οι «δανειστές». Μια πολιτική που εμπλέκει το λαό στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και μετατρέπει τη χώρα σε αμερικανοΝΑΤΟϊκό προγεφύρωμα.
Αυτό το πλαίσιο το έχουν αποδεχτεί και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για αυτό και το αφήνουν εκτός της πολιτικής τους αντιπαράθεσης, δεν το συζητάν στα πάνελ, δεν το περιλαμβάνουν στις ομιλίες τους, δεν το περιέχουν τα προγράμματά τους…
Αυτά τα ζητήματα προσπαθεί να αναδείξει το ΚΚΕ(μ-λ) με την παρέμβασή του στις εκλογές. Καλεί το λαό να αρνηθεί τους κυρίαρχους. Να μην υποκύψει στα ψεύτικα διλήμματα. Να μην ξοδέψει την οργή του σε ψεύτικες λύσεις. Να ανοίξει το δικό του δρόμο μέσα από την Οργάνωση, τον Αγώνα, την Διεκδίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου