για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

όχι στις φασιστικές προκλήσεις

Συγκέντρωση με αφορμή την επέτειο των Ιμίων διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου 25/1 η Χρυσή Αυγή στη Καρδίτσα. Παρέμβαση στη κεντρική πλατεία με μοίρασμα προκήρυξης και πανό ενάντια στη φασιστική πρόκληση οργανώθηκε από το Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αλληλεγγύης Καρδίτσας τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα του Σαββάτου. Όπως ήταν αναμενόμενο η τοπική κοινωνία γύρισε την πλάτη στην φασιστική μάζωξη η οποία ήταν άμαζη (με το ζόρι κατάφεραν να μαζευτούν 50-60 χρυσαυγίτες, κυρίως μεταφερόμενοι από χωριά της Καρδίτσας και από τα Τρίκαλα) και αισθητά μικρότερη από την περσινή. Η αριστερά μας, υποτιμώντας το ζήτημα, έλαμψε δια της απουσίας της (ίσως είναι απασχολημένη με την κατάρτιση ψηφοδελτίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές…) ενώ ο χώρος της αναρχοαυτονομίας αρκέστηκε σε μια «στενή» κινητοποίηση σνομπάροντας την απεύθυνση στο λαό και αδιαφορώντας για την αναγκαιότητα μιας πλατιάς μαζικής απάντησης στη φασιστική πρόκληση. Προκήρυξη καταγγελίας της φασιστικής σύναξης μοίρασε και η Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ).   
    
Η προκήρυξη του ΚΚΕ(μ-λ):
Έξω οι φασίστες από την πόλη μας
Όχι στις φασιστικές προκλήσεις
Δημοκράτες, αντιφασίστες της Καρδίτσας
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες
Η φασιστική συγκέντρωση που διοργανώνει σήμερα στην πόλη μας η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με μεταφερόμενους οπαδούς της και από άλλες Θεσσαλικές πόλεις αποτελεί πρόκληση για τα δημοκρατικά και αντιφασιστικά αισθήματα του λαού της Καρδίτσας.
Είναι πρόφαση και δικαιολογία η επέτειος των Ιμίων. Στόχος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι η επίδειξη δύναμης και η τρομοκράτηση του λαϊκού και αριστερού κινήματος.
Σε μια περίοδο που το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα επιτίθεται στη ζωή και στα δικαιώματά μας, που ο λαός και η νεολαία οδηγούνται στη μαζική φτώχεια, στην ανεργία και στην εξαθλίωση, που διαλύεται η Υγεία, η Παιδεία, η Κοινωνική Ασφάλιση κλπ, που σφίγγουν τα δεσμά της εξάρτησης και η κυβέρνηση μαζί με τα κόμματα του συστήματος ξεπουλάν το λαό και τη χώρα στα ξένα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, χρησιμοποιείται η δράση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για να χτυπηθούν οι αγώνες, να αποπροσανατολιστεί η οργή και η δυσαρέσκεια του λαού, να τρομοκρατηθούν όσοι αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές και όσοι παλεύουν για να υπερασπιστούν τα λαϊκά συμφέροντα, τα λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις.
Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του κεφάλαιου και των ιμπεριαλιστών  θωρακίζει και ισχυροποιεί τους κατασταλτικούς και καταπιεστικούς μηχανισμούς του κράτους, που επιστρατεύονται απεργοί, που αγωνιστές συλλαμβάνονται, που συνδικαλιστές σέρνονται στα δικαστήρια, που με «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» απαγορεύονται πορείες και συγκεντρώσεις, το σύστημα ενθαρρύνει και χρησιμοποιεί την ρατσιστική, φασιστική, αντικομμουνιστική και εγκληματική δράση της νεοναζιστικής συμμορίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ προκειμένου να αντιμετωπίσει τον «εχθρό-λαό».
Η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου με την “θεωρία των δυο άκρων” και με τα υποκριτικά “καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται” άνοιξε έναν νέο κύκλο τρομοκράτησης των εργαζόμενων και του λαού. Με την έγκριση των ευρωπαίων και αμερικάνων ιμπεριαλιστών επιχειρούν να ταυτίσουν την εγκληματική δράση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ με τους αγώνες και τις αντιστάσεις του λαού και της νεολαίας.
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και το σύστημα που αυτοί υπηρετούν όχι μόνο δεν μπορούν να ξεριζώσουν το φασισμό, αλλά αντίθετα τον γεννάν και τον εκτρέφουν. Ο φασισμός δυναμώνει όσο δυναμώνει η επίθεση στην εργατική τάξη και το λαό, ενάντια στο εισόδημα, στο βιοτικό μας επίπεδο, στα δικαιώματά μας.  Θα δυναμώνει και θα αναπαράγεται μέσα στο πλαίσιο εκφασισμού του κράτους και φασιστικοποίησης της πολιτικής του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος.
Η πάλη ενάντια στον φασισμό δεν μπορεί παρά να είναι κομμάτι της ενιαίας πάλης του λαού ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία, την ιμπεριαλιστική εξάρτηση, ενάντια στα παλιά και νέα βάρβαρα αντεργατικά- αντιλαϊκά μέτρα.
Η οργάνωση των εργαζόμενων και της νεολαίας, η ανάπτυξη μαζικών λαϊκών αγώνων, η οικοδόμηση ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της βάρβαρης πολιτικής του συστήματος είναι ο μόνος δρόμος για να τσακίσουμε το φασισμό που ξανασηκώνει κεφάλι.
Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί
Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου