για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

«αξιολόγηση» εκπαιδευτικών: μια πρώτη νίκη…

Για αύριο Πέμπτη 23/1 είχε προγραμματιστεί σεμινάριο για την επιμόρφωση των Διευθυντών της πρωτοβάθμιας προκειμένου να αποτελέσουν τον βασικό μηχανισμό επιβολής της κακόφημης  «αξιολόγησης» στα σχολεία. Αντιδρώντας στην επιχειρούμενη υλοποίηση-προώθηση της «αξιολόγησης» ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ν. Καρδίτσας είχε εξαγγείλει για την ίδια μέρα τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το 8ο Δημοτικό όπου θα γίνονταν το σεμινάριο. Τελικά, κάτω από την πίεση και τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, η περιφερειακή Διευθύντρια Ζιάκα αποφάσισε την επ’ αόριστον αναβολή του σεμιναρίου. Πρόκειται αναμφίβολα για μια πρώτη νίκη των εκπαιδευτικών
Πρωτοβάθμιας της Καρδίτσας, η οποία είναι συνέχεια της ακύρωσης αντίστοιχου σεμιναρίου στο Βόλο και πριν λίγες μέρες και στα Τρίκαλα. Την ίδια απάντηση θα πρέπει να λάβουν οποτεδήποτε και  αν το  ξανατολμήσουν.
Ν.Φ.
Ανακοίνωση για την αναβολή-ματαίωση του σεμινάριου έβγαλε και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας:
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η ματαίωση του ενημερωτικού σεμιναρίου για την «αυτοαξιολόγηση» οφείλεται στη συλλογική μας στάση και τη καθολική άρνησή  μας να την υλοποιήσουμε. Αποτελεί απόδειξη ότι ενωμένοι μπορούμε να αντισταθούμε στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να κατηγοριοποιήσει  σχολεία και εκπαιδευτικούς. Αποτελεί ταυτόχρονα και οδηγό για τη δράση μας από εδώ και πέρα.
Γνωρίζουμε πως  η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης και των εργασιακών μας δικαιωμάτων είναι ένας δύσκολος αγώνας τον οποίο όμως πρέπει να δώσουμε ενωμένοι και με αποφασιστικότητα. Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε τα σχέδια του Υπουργείου, το οποίο δεν έχουμε την αυταπάτη ότι θα παραιτηθεί της υλοποίησής τους.
 Η αξιοπρέπειά μας δεν διαπραγματεύεται.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο Γραμματέας
Τάσος Γκαραγκάνης                                         Γιώργος Τσιτσιμπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου