για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων ενόψει της κινητοποίησης στην AGROTICA

Κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας
Συνάδελφοι αγροτοκτηνοτρόφοι, 
πέρασε μια εβδομάδα από τότε που αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον αγώνα με συγκέντρωση των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών. H ανταπόκριση είναι ικανοποιητική αφού ήδη βγήκαν τρακτέρ σε 50 χωριά στο Νομό μας και σε δεκάδες άλλα χωριά πανελλαδικά με χιλιάδες τρακτέρ στις πλατείες.
Σε καθημερινή βάση ενημερώνουμε τους αγρότες στα χωριά και νέα τρακτέρ βγαίνουν στις πλατείες, γιατί μόνο με τη συμμετοχή μας θα διεκδικήσουμε την επιβίωσή μας, το δικαίωμα να συνεχίσουμε να παραμένουμε τα χωριά μας και να καλλιεργούμε τη γη.
Τα απανωτά χαράτσια και η φορολογία στα χωράφια, σπίτια, οικόπεδα, στον OΓA και EΛΓA, οι αυξήσεις σε ΔEH, οι υψηλές τιμές σε πετρέλαιο, ζωοτροφές, στα μέσα και εφόδια, ο κτηνίατρος στα κοπάδια και οι συνταγογραφήσεις φαρμάκων που θα πληρώνουμε, η ουσιαστική κατάργηση της επιστροφής του ΦΠA κλπ., θα μας οδηγήσουν στον αφανισμό, το ξεκλήρισμα και την εξαθλίωση, γιατί κανένας μικρομεσαίο αγροτοκτηνοτρόφος δεν θα αντέξει. Δεν θα έχουμε εισόδημα ούτε την οικογένειά μας και τα παιδιά μας να ζήσουμε.

Τα νέα αυτά βάρβαρα μέτρα που μπαίνουν σε εφαρμογή είναι στα πλαίσια της πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε. και στοχεύουν την κρίση που δημιούργησαν οι πολύ πλούσιοι, οι μεγαλέμποροι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές, να την πληρώνουμε εμείς τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σε χωράφια και σπίτια είναι μπροστά μας. Ήδη έχουν καταδικαστεί αγρότες για «κόκκινα δάνεια». Nα μην γίνει καμία κατάσχεση όσο διαρκεί η κρίση,. Άλλωστε καμία ρύθμιση δεν θα έχει αντίκρισμα αφού δεν θα έχουμε εισόδημα. Να καταργηθούν τα πανωτόκια και οι ανατοκισμοί.
H επιβολή φόρου 13% φέτος και 26% του χρόνου από τα πρώτα ευρώ εισοδήματος και η τήρηση βιβλίων στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους θα επιφέρει κυριολεκτικά αφαίμαξη τη ήδη πενιχρού εισοδήματος, γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει αφορολόγητο όριο και να κρατούν βιβλία οι αγροτοκτηνοτρόφοι με πάνω από 40.000 ευρώ τζίρο.
Επίσης με την εφαρμογή της νέας KAΠ της E.E., έχουν στόχο τη συγκέντρωση της γης και παραγωγής σε λίγα χέρια αφού οι ενισχύσεις θα μειωθούν έως και 50%. Άλλωστε στη KAΠ στηρίχθηκε και η απόφαση του ΣτE για το σταμάτημα της εκτροπής του Aχελώου.
Συνεπώς μας μένει μόνο ο δρόμος του αγώνα ενάντια σ’ αυτές τις άγριες πολιτικές κυβέρνησης και E.E.
Για να έχει καλύτερα αποτελέσματα θα χρειαστεί μεγάλη συμμετοχή και κοινή δράση, συμμαχία με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις γυναίκες, γιατί έχουμε κοινά προβλήματα και κοινές είναι οι αιτίες που τα δημιουργούν, ώστε εύκολα να συγκρουστούμε μ” αυτές τις πολιτικές και να τις ανατρέψουμε.
Καλούμε κάθε Αγροτικό Σύλλογο και Επιτροπή Αγώνα στα χωριά, να δυναμώσουμε τις συζητήσεις και τις ενημερώσεις με όλους τους αγρότες, να ανοίξουν καταστάσεις και να κλειστούν λεωφορεία, ώστε το Σάββατο 1 Φλεβάρη να πάμε μαζικά για κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην Αγρότικα, στη Θεσσαλονίκη, στις 12.00 το μεσημέρι.
Την Πέμπτη 30 Γενάρη, εκπρόσωπος απ” όλα τα χωριά που έχουν τρακτέρ στις πλατείες να συγκεντρωθούμε στον Παλαμά, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στις 6.30 μ.μ. για να συναποφασίσουμε την περαιτέρω συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα.
Ο Πρόεδρος
Β. Μπούτας
Ο Γραμματέας

Κ. Τζέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου