για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Σάββατο 11/1, στη Λάρισα: πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στις διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών

κάλεσμα της ΕΛΜΕ Καρδίτσας
«…Υπάρχει ενδεχόμενο κάποιοι εκπαιδευτικοί να μη βρουν θέση και να απολυθούν. Το ποσοστό αυτών που θα απολυθούν δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε. Μπορεί να είναι 445 ή και λιγότεροι. Περιμένουμε τη συνάντηση με την τρόικα. Έχουμε δεσμευτεί ως κυβέρνηση για 15.000 απολύσεις στο δημόσιο μέσα στο 2014. Το αν θα υπάρξουν κάποιες νέες θέσεις (πέραν των 1.400) είναι συνάρτηση της πολιτικής απόφασης για τις απολύσεις. Η κατανομή των απολύσεων στα διάφορα υπουργεία είναι ζήτημα διαπραγμάτευσης με την τρόικα…».
Αυτή ήταν η κυνική και «ειλικρινής » απάντηση που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης, όταν
συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και με μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ.
Το ΥΠΑΙΘ, με το έγκλημα της 22ας Ιουλίου, συνθλίβει την εργασιακή και παιδαγωγική ύπαρξη χιλιάδων εκπαιδευτικών, με τη διαθεσιμότητα, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την ωρομισθία. Προσπαθεί με αλχημείες και κατά συρροή παρανομίες (που από ότι φαίνεται δεν έχουν τελειωμό) να χτυπήσει τη μόνιμη και σταθερή εργασία. Το μοντέλο που δοκιμάζεται πειραματικά τώρα είναι ο πιλότος για το μοντέλο του μέλλοντος με ωρομίσθιους των 300 ευρώ.
Γίνεται φανερό ότι σήμερα, 72 μέρες πριν από την οριακή ημερομηνία 22 Μαρτίου που λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας για τους συναδέλφους μας, δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.
ΑΣ ΞΑΝΑΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΦΗΣΑΜΕ.
Ή ΞΑΝΑΣΚΥΒΟΥΜΕ Ή ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.
Όλοι μαζί εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς :
Για να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο. Για να επανέλθουν στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ οι τομείς και ειδικότητες που καταργήθηκαν και οι συνάδελφοί μας που δίδασκαν σε αυτούς. Για να συνεχίσουν οι μαθητές μας απρόσκοπτα τις σπουδές τους στους τομείς και τις ειδικότητες που επιθυμούν.
Να ενωθούμε με όλους τους εργαζόμενους, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα,
για το δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή.
Να κάνουμε τα σχολεία και τα σωματείο μας, κέντρα του αγώνα
για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
Για αρχή: Συμμετέχουμε όλοι το Σάββατο 11/1/2014 το μεσημέρι στις 12μ. στην Πανελλαδική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα
Η ΕΛΜΕΚ προτίθεται να μισθώσει λεωφορείο. Αναχώρηση 10.30πμ από άγαλμα Καραϊσκάκη. Δηλώσεις συμμετοχής έως Παρασκευή 10/1 με FAX(2441026197) /e-mail (elmekard@otenet.gr) στην ΕΛΜΕ ή στα τηλεφ. 6983364966 (Ματιάτου Δ.) 6977615057(Φυτσιλης Αλ).

το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου