για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Να δυναμώσουν οι αγώνες της αγροτιάς - Να ανατραπεί η αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) για τις αγροτικές κινητοποιήσεις
Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις της φτωχομεσαίας αγροτιάς που ξεκίνησαν και συνεχίζονται τις μέρες αυτές.
Οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες της χώρας μας δίνουν ένα αγώνα επιβίωσης ενάντια σε μια πολιτική που με δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια, λεηλατεί το εισόδημά τους, φέρνει φτώχεια και εξαθλίωση στα χωριά, τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα.
Αντιστέκονται σε μια άδικη και φορομπηχτική πολιτική που τους υποχρεώνει σε βιβλία εσόδων-εξόδων εξισώνοντάς τους με τις επιχειρήσεις, τους επιβαρύνει με φόρο επιτηδεύματος και προκαταβολή φόρου 55%, καταργεί το αφορολόγητο και τους φορολογεί με 13% από το πρώτο ευρώ, βάζει φόρους στην αγροτική γη κ.α. Αντιστέκονται στη πολιτική που φορτώνει νέα φορολογικά βάρη στους φτωχομεσαίους και από την άλλη  δίνει φοροελαφρύνσεις στους μεγαλοαγρότες αφού καταργείται η προοδευτική φορολογική κλίμακα και προβλέπεται ενιαίος φορολογικός συντελεστής 13% όχι μόνο για τα μικρά αλλά και για τα μεγάλα αγροτικά εισοδήματα.
Τα μέτρα αυτά οδηγούν σε μεγαλύτερη φορολογική αφαίμαξη και μειώνουν παραπέρα το αγροτικό εισόδημα. Η αγροτική εκμετάλλευση καταντάει ασύμφορη και χιλιάδες αγρότες θα εξαναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους. Οι φτωχομεσαίοι ξωπετάγονται από την παραγωγή και οδηγούνται στον αφανισμό και στο ξεκλήρισμα. Χωράφια βγαίνουν στο σφυρί, η  αγροτική γη ξαναμοιράζεται, αγροτικές περιουσίες αλλάζουν χέρια και τεράστιες εκτάσεις συγκεντρώνονται στα χέρια σύγχρονων νεοτσιφλικάδων. Τα πάντα για να υπηρετηθεί η κερδοφορία του ντόπιου και ξένου κεφάλαιου. Η κυβέρνηση του κεφάλαιου και των ιμπεριαλιστών, κάτω από τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ, με παλιά και νέα ΚΑΠ, συρρικνώνει και καταστρέφει τον πρωτογενή τομέα και ξεπουλά το λαό και τη χώρα στους ξένους «προστάτες».

Το ΚΚΕ(μ-λ) συμπαραστέκεται στους αγώνες της φτωχομεσαίας αγροτιάς ενάντια σ’ αυτή τη πολιτική. Τους καλεί να δυναμώσουν και να κλιμακώσουν την πάλη τους. Τους καλεί να συσπειρωθούν στους αγροτικούς συλλόγους, να τους ζωντανέψουν, να στήσουν νέους συλλόγους σε όσα χωριά δεν υπάρχουν. Να ενεργοποιήσουν τις ομοσπονδίες, να ανασυγκροτήσουν το αγροτικό κίνημα και τα διεκδικητικά όργανα πάλης του. Να οικοδομήσουν ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ μαζί με όλα τα κομμάτια του λαού ενάντια στην πολιτική που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει τον κόσμο της δουλειάς, που λεηλατεί τη ζωή τους.
Οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες έχουν χρέος να πάρουν στα χέρια τους αυτό τον αγώνα, να τον κάνουν δική τους υπόθεση. Βάζοντας μπροστά άμεσα αιτήματα-διεκδικήσεις-στόχους πάλης που συσπειρώνουν την πλειοψηφία, που δίνουν ανάσα στον αγροτόκοσμο, που βάζουν φρένο στην αντιαγροτική πολιτική.
-          ΟΧΙ στη φορολόγηση της αγροτικής γης,
-          ΟΧΙ στα υποχρεωτικά βιβλία εσόδων-εξόδων,
-          ΟΧΙ στην κατάργηση του αφορολόγητου.
Για να μην περάσει η νέα φοροεπιδρομή της κυβέρνησης. Για να ανατραπεί η αντιλαϊκή και αντιαγροτική πολιτική.

 22.1.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου