για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού έγινε χθες Τετάρτη 1/11 στη Καρδίτσα, μετά από κοινό κάλεσμα αριστερών οργανώσεων-συλλογικοτήτων-συνδικαλιστικών σχημάτων και ανένταχτων αγωνιστών/-στριών.
Ήταν μια θετική πρωτοβουλία που επιβεβαίωσε ότι ο συντονισμός και η κοινή δράση συσπειρώνουν αγωνιστές και ευνοούν κινηματικές παρεμβάσεις με πιο μαζικούς όρους. Η συγκέντρωση έγινε στη κεντρική πλατεία και με πανό συμμετείχαν το Δίκτυο Αλληλεγγύης & Αγώνα Καρδίτσας και το ΚΚΕ(μ-λ).
Αρκετός ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα – αν και πιο κάτω από τις απαιτήσεις – ενώ θετικές ήταν και οι αντιδράσεις από τους διερχόμενους που και την προκήρυξη έπαιρναν και αρκετοί κοντοστέκονταν και επιδοκίμαζαν. Φάνηκε ότι ο ηρωικός αγώνας του Παλαιστινιακού λαού για λευτεριά και πατρίδα, δεν αφήνει αδιάφορο τον λαϊκό κόσμο που στην πλειοψηφία του επιλέγει τη σωστή πλευρά της Ιστορίας: Με τους λαούς που αγωνίζονται!

Στη συγκέντρωση, με μικροφωνική, πανό και προκήρυξη, καταγγέλθηκε η συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα από το Σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ και εκφράστηκε η αλληλεγγύη στον πολύπαθο αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό. Καταγγέλθηκε επίσης ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, που καλύπτει και στηρίζει αυτή τη γενοκτονία καθώς και η Ελληνική κυβέρνηση που κάνει πλάτες στον Νετανιάχου, συμμετέχει με φρεγάτες, παραχωρεί τη χώρα ως βάση εξόρμησης και λειτουργεί σαν «51η Πολιτεία των ΗΠΑ», όπως κυνικά παραδέχτηκε ο Αμερικάνος βουλευτής και πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Κρις Σπύρου.
Μετά τη συγκέντρωση έγινε πορεία στο κέντρο της πόλης όπου κυριάρχησαν τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα για «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και τους λαούς που «νικούν με τ’ όπλο στο χέρι, κι αυτό η Παλαιστίνη πολύ καλά το ξέρει».
Στη Λωρίδα της Γάζας η γενοκτονία συνεχίζεται, οι νεκροί πολλαπλασιάζονται, η σύγκρουση απλώνεται και γενικεύεται και γι’ αυτό απαιτούνται και νέες πρωτοβουλίες συντονισμού και κοινής δράσης για την ανάδειξη του Παλαιστινιακού ζητήματος και την αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.  






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου