για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

αφισοκόλληση για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου

Αφισοκόλληση για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου έγινε από το ΚΚΕ(μ-λ) στο εμπορικό κέντρο της Καρδίτσας και στο χώρο της βδομαδιάτικης λαϊκής αγοράς.
50 χρόνια απ’ την κορυφαία αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική εξέγερση του Πολυτεχνείου και τα προτάγματα, τα μηνύματα κι ο χαρακτήρας της παραμένουν, όσο ποτέ, ζωντανά κι επίκαιρα. Κι αυτό δεν αποτελεί μια «τυπική» ή μια «επετειακή» αναφορά και διαπίστωση! Η ίδια η πραγματικότητα της ζωής του λαού βοά! 50 χρόνια μετά, κι ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, η νεολαία βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά με τις όλο και πιο βάρβαρες καταστάσεις του σύγχρονου μεσαίωνα, του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, ενός συστήματος που σαπίζει και δολοφονεί!
50 χρόνια μετά, όλοι αυτοί που λύσσαγαν ενάντια στο Νοέμβρη –οι εκφραστές του συστήματος της εξάρτησης και τα ιμπεριαλιστικά τους αφεντικά– δεν κρύβουν ακόμα και σήμερα το μίσος τους γι’ αυτόν! Γιατί άραγε; Δεν κρύβουν τη «δυσαρέσκειά» τους για την επιμονή του λαού μας να διαδηλώνει κάθε χρόνο στην αμερικάνικη πρεσβεία. Δεν κρύβουν το φόβο τους για το ζωντανό του παράδειγμα, που έβγαλε το λαό στο προσκήνιο, για τη φλόγα του που προσπαθούν να σβήσουν οι ντόπιοι –δήθεν τιμητές του– με ανώδυνες, άχρωμες γιορτούλες. 
Αλλά και οι ψεύτικοι φίλοι, που τότε κήρυτταν τη γραμμή της συνδιαλλαγής, του «άκαιρου» (ακόμα και... ύποπτου) της εξέγερσης. Και που σήμερα, απέναντι στην ανάγκη να φουντώσουν οι λαϊκές αντιστάσεις, οι αγώνες και η διεκδίκηση, προβάλλουν –όπως και τότε–τις απατηλές «εναλλακτικές» τους, σπέρνοντας αποπροσανατολισμό και απογοήτευση.
Ο ίδιος ο Νοέμβρης του ‘73 δείχνει ποια πρέπει να είναι η συνέχειά του σήμερα! Ποια είναι η ελπίδα και η διέξοδος για το λαό, ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να διαβεί: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ, ο δρόμος που οδηγεί στις εξεγέρσεις του σήμερα και του αύριο. Για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και λαοκρατούμενη! Χωρίς κανέναν «προστάτη» και με το λαό αφέντη στον τόπο του και στον κόπο του!
Για τα 50χρονα της εξέγερσης αλλά και για τη σημερινή πάλη του λαού και της νεολαίας, η Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ) διοργανώνει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση-συζήτηση την Πέμπτη 16 Νοέμβρη, ώρα 6:30 μμ στο Καφέ ΡΟΠΤΡΟΝ (Αίθριο Δημοτικής Αγοράς) και καλεί στη συγκέντρωση και πορεία την Παρασκευή 17 Νοέμβρη, ώρα  6 μμ στη κεντρική πλατεία της Καρδίτσας (Alpha Bank).






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου