για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

κοινή παρέμβαση οργανώσεων-συλλογικοτήτων για την Παλαιστίνη

Παρέμβαση αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 10/11 στη κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Είναι η δεύτερη κοινή συγκέντρωση που γίνεται μετά από κοινό κάλεσμα αριστερών οργανώσεων-συλλογικοτήτων-σχημάτων της πόλης και ανένταχτων αγωνιστών/-στριών. Με πανό συμμετείχαν το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα και το ΚΚΕ(μ-λ). Με μικροφωνική, πανό και μοίρασμα προκηρύξεων καταγγέλθηκε η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το σιωνιστικό-φασιστικό κράτος του Ισραήλ. 
Καταγγέλθηκε επίσης η στάση της κυβέρνησης της ΝΔ
που στηρίζει τους φονιάδες των ΗΠΑ-Ισραήλ, που ψήφισε «αποχή» ακόμα και από ψήφισμα του ΟΗΕ για «ανθρωπιστική εκεχειρία», που ο Μητσοτάκης επισκέπτεται και στηρίζει τον Νετανιάχου στα σχέδια εξόντωσης του Παλαιστινιακού λαού…
Η παρέμβαση συνέπεσε με τη «λευκή νύχτα» που οργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος και έτσι ήταν πολύς ο κόσμος που κυκλοφορούσε στο κέντρο της πόλης. Πολλές, εκατοντάδες και οι προκηρύξεις που μοιράστηκαν, θυμίζοντας ότι εκτός από τις «λευκές νύχτες» που στήνουν οι μεγαλέμποροι και οι αλυσίδες των πολυεθνικών, υπάρχουν και κάποιες άλλες «λευκές νύχτες», εκεί στη Παλαιστίνη που οι νύχτες γίνονται μέρα από τους αδιάκοπους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών που ισοπεδώνουν νοσοκομεία, σχολεία και αμάχους και αφανίζουν τη Γάζα. 
Στη Παλαιστίνη η γενοκτονία συνεχίζεται, οι νεκροί πολλαπλασιάζονται, η σύγκρουση απλώνεται και γενικεύεται, η εμπλοκή της χώρας μας βαθαίνει και γι’ αυτό απαιτούνται και νέες πρωτοβουλίες συντονισμού και κοινής δράσης για την ανάδειξη του Παλαιστινιακού ζητήματος και την αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για λεύτερη και ανεξάρτητη πατρίδα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου