για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Παρουσίαση ψηφοδελτίου από το ΚΚΕ(μ-λ)

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου του για το νομό Καρδίτσας έγινε σήμερα Πέμπτη από το ΚΚΕ(μ-λ) σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Φωτογραφίες και video από τα τοπικά ΜΜΕ δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ.
Ολόκληρη η συνέντευξη ΕΔΩ.

Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει αυτοδύναμα στις εκλογές της 25/6 με ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα, στηριζόμενο μόνο στις δικές του δυνάμεις και στην ενίσχυση του λαού, αρνούμενο την όποια κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστικά αποκλεισμένο από τα συστημικά ΜΜΕ. Λόγω περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων, σ’ αυτές τις εκλογές το ψηφοδέλτιο για το νομό Καρδίτσας θα είναι με έναν μόνο υποψήφιο αφού το ΚΚΕ(μ-λ) δεν δέχεται τις οποίες κρατικές επιχορηγήσεις, δεν θέλει να έχει καμία εξάρτηση από το κράτος. 
Το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του ΚΚΕ(μ-λ) για τις εκλογές της 21 Μάη ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ, παραμένει και τώρα τραγικά επίκαιρο. Στους χιλιάδες νεκρούς που “μετράει” ο λαός μας (Μάτι, Μάνδρα, πανδημία, Τέμπη κ.α.) έρχονται τώρα να προστεθούν οι νεκροί εργάτες στα ναυπηγεία (Πέραμα), οι νεκροί από τη διάλυση του συστήματος Υγείας (19χρονη στη Νέα Μάκρη, 63χρονη στη Χαλκιδική κ.α.), οι νεκροί από το ναυάγιο-έγκλημα στη Πύλο. Στις “πύλες” της “πολιτισμένης” Δύσης, οι κατατρεγμένοι εμπόλεμων και κατεστραμμένων χωρών, στον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή, συνάντησαν το θάνατο σε ευρωπαϊκές θάλασσες. Ένοχη είναι όλη η δήθεν πολιτισμένη Δύση και η αντιδραστική "ιερή συμμαχία" της, η Ευρωπαϊκή Ένωση, που έκαναν τη Μεσόγειο μια θάλασσα νεκρών.
Το εκλογικό αποτέλεσμα της 21/5, ένα δυσμενές για το λαό εκλογικό αποτέλεσμα, κατέγραψε και εκλογικά τους δυσμενείς συσχετισμούς που υπάρχουν σε βάρος του λαού. Η ΝΔ μοιάζει να παίζει σε “’άδειο γήπεδο”, με μια αντιπολίτευση “γιαλαντζί”, μια συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση, αφού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κινούνται στα ίδια πλαίσια της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του κεφαλαίου. Και από την άλλη, με μια αριστερά “άσφαιρη” που έπαψε εδώ και χρόνια να αποτελεί “αντίπαλο δέος” για το σύστημα.
Μπροστά τις εκλογές της 25/6, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πλασάρουν τα δήθεν προγράμματά τους και ζητάν τη ψήφο του λαού. Στην πραγματικότητα, κανένα από τα κόμματα του συστήματος δεν έχει δικό του πρόγραμμα. Πρόγραμμά τους είναι το Σύμφωνο Σταθερότητας, η Εαρινή Έκθεση της Κομισιόν, η έκθεση-γραμμή του ΣΤΕΗΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ίσως με διαφορές στη “ταχύτητα” και στους “ρυθμούς”, κινούνται στην ίδια κατεύθυνση, στις ίδιες ράγες. Στις ράγες του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων, στις ράγες της ΕΕ και της Κομισιόν, στις ράγες του ΣΕΒ και του κεφαλαίου.
Μετά τις εκλογές φέρνουν χειρότερες μέρες. Νέα αιματηρά πλεονάσματα, νέες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες για Υγεία, Παιδεία, Περίθαλψη κλπ, χτύπημα στο εισόδημα των εργαζόμενων, χειροτέρευση του βιοτικού επίπεδου, κατασχέσεις και χρέη για το λαό…   
Ανάχωμα σ’ αυτή την επίθεση δεν είναι οι κοινοβουλευτικές “απαντήσεις”. Δεν είναι η ψήφος “στα μικρά κόμματα”, ούτε η “7-κομματική Βουλή”. Στη πραγματικότητα, όλες αυτές οι κοινοβουλευτικές (αυτ)απάτες αποτελούν ανάχωμα στη πάλη του λαού.
Οι απαντήσεις για το λαό βρίσκονται στους αγώνες του. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΛΑΕ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ, όπως λέει το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του ΚΚΕ(μ-λ). Με Οργάνωση-Αντίσταση-Διεκδίκηση. Με ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ και ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ οργανώσεων, συλλογικοτήτων, αγωνιστών. Αυτό απαιτούν οι συνθήκες, αυτό ζητάει η εποχή μας.
Το ΚΚΕ(μ-λ) χωρίς να θέτει εκλογικά διλήμματα, χωρίς κοινοβουλευτικές αυταπάτες, απευθύνεται στο λαό και τη νεολαία, ζητά στήριξη και ενίσχυση, ζητά την ψήφο του λαού ως μια στήριξη και ενίσχυση της γραμμής του αγώνα. Ως μια αμοιβαία δέσμευση
Για τους αγώνες που έρχονται, για την Αριστερά που απαιτείται.
Για μια Ελλάδα με τον λαό αφέντη στον τόπο του και στον κόπο του.
Για Ανεξαρτησία και Σοσιαλισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου