για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

καθημερινή η προεκλογική δραστηριότητα του ΚΚΕ(μ-λ)


Καθημερινά σχεδόν συνεχίζεται η πολιτική δραστηριότητα του ΚΚΕ(μ-λ) μπροστά στις εκλογές της 25 Ιούνη. Με επισκέψεις και ομιλίες σε χωριά, με αφίσα και προκήρυξη, με συσκέψεις και συζητήσεις, το ΚΚΕ(μ-λ), χωρίς κοινοβουλευτικές αυταπάτες, αξιοποιεί την προεκλογική περίοδο για να έρθει σε επαφή με το λαό, να κάνει γνωστές τις απόψεις του και να συμβάλλει στη συγκρότηση του λαϊκού παράγοντα, σε κόντρα και σε αντιπαράθεση με τα αφηγήματα και τις απόψεις των κομμάτων του συστήματος.
Μέχρι σήμερα, έγιναν επισκέψεις στα χωριά Καρδιτσομάγουλα, Μακρυχώρι, Φράγκο, Κανάλια, Φανάρι, Αγναντερό, Πρόδρομος, Σταυρός, Παλαιοκκλήσι, Μυρίνη, Κρανιά, Ρούσσο, Σέκλιζα, Παλαιοχώρι, Μαγούλα, Μαγουλίτσα κ.α.  
Μπροστά τις εκλογές της 25/6, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πλασάρουν τα δήθεν προγράμματά τους και ζητάν τη ψήφο του λαού. Στην πραγματικότητα, κανένα από τα κόμματα του συστήματος δεν έχει δικό του πρόγραμμα. Πρόγραμμά τους είναι το Σύμφωνο Σταθερότητας, η Εαρινή Έκθεση της Κομισιόν, η έκθεση-γραμμή του ΣΤΕΗΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ίσως με διαφορές στη “ταχύτητα” και στους “ρυθμούς”, κινούνται στην ίδια κατεύθυνση, στις ίδιες ράγες. Στις ράγες του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων, στις ράγες της ΕΕ και της Κομισιόν, στις ράγες του ΣΕΒ και του κεφαλαίου.
Μετά τις εκλογές φέρνουν χειρότερες μέρες. Νέα αιματηρά πλεονάσματα, νέες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες για Υγεία, Παιδεία, Περίθαλψη κλπ, χτύπημα στο εισόδημα των εργαζόμενων, χειροτέρευση του βιοτικού επίπεδου, κατασχέσεις και χρέη για το λαό, παραπέρα εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών-φονιάδων των λαών…    
Ανάχωμα σ’ αυτή την επίθεση δεν είναι οι κοινοβουλευτικές “απαντήσεις”. Δεν είναι η ψήφος “στα μικρά κόμματα”, ούτε η “7-κομματική Βουλή”. Στη πραγματικότητα, όλες αυτές οι κοινοβουλευτικές (αυτ)απάτες αποτελούν ανάχωμα στη πάλη του λαού.
Οι απαντήσεις για το λαό βρίσκονται στους αγώνες του. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΛΑΕ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ, όπως λέει το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του ΚΚΕ(μ-λ). Με Οργάνωση-Αντίσταση-Διεκδίκηση. Με ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ και ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ οργανώσεων, συλλογικοτήτων, αγωνιστών. Αυτό απαιτούν οι συνθήκες, αυτό ζητάει η εποχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου