για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

προεκλογικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ(μ-λ)

Στηριζόμενο μόνο στις δικές του δυνάμεις και στη στήριξη του λαού, αρνούμενο την όποια κρατική χρηματοδότηση και αποκλεισμένο από τα συστημικά ΜΜΕ, το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει αυτοδύναμα στις εκλογές της 25/6 με ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα. Στην Καρδίτσα έγιναν ήδη οι πρώτες προεκλογικές παρεμβάσεις με αφισοκόλληση στη βδομαδιάτικη λαϊκή αγορά της Τετάρτης, με περιοδείες σε χωριά και με τραπεζάκι-μοίρασμα προκήρυξης στη κεντρική πλατεία της πόλης. Μέχρι σήμερα έγιναν επισκέψεις στα χωριά Φράγκο, Κανάλια, Φανάρι, Παλαιοκκλήσι κ.α.
Το κλίμα παραμένει βουβό και υποτονικό. Ο κόσμος ούτε εκδηλώνεται, ούτε “πανηγυρίζει” για το εκλογικό αποτέλεσμα της 21/5. Μάλλον προβληματισμένος δείχνει και ανήσυχος που οι κάλπες του Μάη κατέγραψαν τους δυσμενείς συσχετισμούς που υπάρχουν σε βάρος του. Η ΝΔ μοιάζει να παίζει σε “’άδειο γήπεδο”, με μια αντιπολίτευση “γιαλαντζί”, αφού ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κινούνται μαζί στις ίδιες ράγες της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του κεφάλαιου. Και από την άλλη, με μια αριστερά “άσφαιρη” που έπαψε εδώ και χρόνια να αποτελεί “αντίπαλο δέος” για το σύστημα. Όλα αυτά δείχνουν ότι έρχεται άγρια επίθεση, ότι μετά τις εκλογές της 25/6 θα δυναμώσει η αντιλαϊκή πολιτική της ακρίβειας, των ανατιμήσεων και της ανεργίας, η πολιτική των μισθών και των συντάξεων πείνας, η πολιτική που εκποιεί το λαό και τη χώρα στα συμφέροντα του κεφάλαιου και των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. 
Και επίσης, όλα αυτά δείχνουν αυτό που λείπει, αυτό που πρέπει να γίνει: ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ του λαού για να ανακόψει την αντιλαϊκή πολιτική, για να διεκδικήσει τη ζωή και το μέλλον του. Το ΚΚΕ(μ-λ) απευθύνεται στο λαό και ζητάει τη στήριξή του χωρίς να θέτει εκλογικά διλλήματα, χωρίς να πλασάρει κοινοβουλευτικές αυταπάτες και με κεντρικό προεκλογικό σύνθημα: ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ – ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ. Αυτό που λείπει, αυτό που πρέπει να γίνει.
 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου