για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

ξολοθρεμός και φρίκη...

Στην Αργατιά, στη Χωρατιά 
το χιόνι, η γρίπη, η πείνα, οι λύκοι
ποτάμια, πέλαγα, στεριές, 
ξολοθρεμός και φρίκη.
Κ. Παλαμάς

Δεν ήταν Τρίτη και 13. Ήταν Τετάρτη και 14. Δε θα το γράψουν στην ιστορία τους οι αστοί ως «αποφράδα μέρα». 700 και κάτι πνιγμένοι. Οι χιλιάδες πνιγμένοι. Οι εκατόμβες νεκρών. Τα εκατομμύρια θύματα του ιμπεριαλισμού.

Οι θύτες «πενθούν» τα θύματά τους. Ο Μητσοτάκης οργίζεται για τους διακινητές, η ΕΕ αναρωτιέται για τις συνθήκες του ναυαγίου, η αντιπολίτευση ζητά ευθύνες απ΄ το λιμενικό, που ίσως μπορούσε να τους σώσει!!, τα κανάλια αγανακτούν με το αντίτιμο του εισιτηρίου, ο εισαγγελέας Ντογιάκος διατάζει απόλυτη μυστικότητα και ο Μητροπολίτης κάνει τρισάγιο. Όλοι τους περήφανοι, στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Στην

συμμορία των δολοφόνων.

Κι από κοντά τα μαντρόσκυλα του φασιστικού βόθρου.

Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος! Ο σάπιος βάρβαρος κόσμος τους!

Δεν ήταν η σύνοδος των πλανητών η αιτία. Είναι η σύνοδος των φονιάδων του πλανήτη. Που αποφασίζει, καταδικάζει και εκτελεί. Χώρες, λαούς, ζωές, δικαιώματα.

Και η γνήσια 100% αντιπολίτευση, σκίζει τα ιμάτιά της, γιατί να μην μπορούν να φτάσουν «στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους;» Με προτάσεις στη συμμαχία των λύκων, να στήσει επιτροπές για άσυλο στην Τουρκία!! , για να μην περνάν καν από δω, να «απεγκλωβιστούν» και να φύγουν επιτέλους.

Ποιος θα το λύσει του κόσμου το κουβάρι;

Οι ξυπόλυτοι, οι καταπιεσμένοι, οι πεινασμένοι, οι κολασμένοι της γης.

Θα ψάξουν και θα βρουν «τα μαλαματένια λόγια» της δικιάς τους ιστορίας. Κόντρα και ενάντια σε «τοξότες φάλαγγες και λεγεώνες», θεούς και δαίμονες, θα βγουν «καπετάνιοι στα βουνά», θα οργανωθούν και θα παλέψουν για να ζήσουν.

Ώσπου να γκρεμίσουν τον κόσμο της απανθρωπιάς, της κτηνωδίας και του σκότους. Και να φωτίσει το κόκκινο ξημέρωμα …

Ρ.Γ.

(αντιγράψαμε από https://antigeitonies3.blogspot.com/2023/06/blog-post_243.html)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου