για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

συγκέντρωση καταγγελίας του εγκλήματος στη Πύλο

Συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία της Καρδίτσας έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 15/6 ως μια πρώτη άμεση απάντηση-καταγγελία του νέου μαζικού εγκλήματος στη Πύλο. Συμμετείχαν με πανό το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα και το ΚΚΕ(μ-λ).

Λίγο αργότερα, η συγκέντρωση για το ναυάγιο-έγκλημα στη Πύλο συνενώθηκε με τη συγκέντρωση που καλούσαν οι συμβασιούχες καθαρίστριες του Νοσοκομείου Καρδίτσας με αίτημα τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Το νοσοκομείο Καρδίτσας αποτελεί μάλλον εξαίρεση αφού μέχρι στιγμής δεν έχουν μπει εργολάβοι στην καθαριότητα, κάτι που δρομολογείται για μετά τις 30/6 όταν και λήγουν οι συμβάσεις των καθαριστριών που δουλεύουν σήμερα. Πάνω από 30 συμβασιούχες καθαρίστριες και περίπου 150 συμβασιούχοι σε διάφορες υπηρεσίες του νοσοκομείου (καθαριότητα, σίτιση, βοηθοί Θαλάμου, τεχνική υπηρεσία, τραυματιοφορείς , νοσηλευτές, γιατροί, διοικητικό προσωπικό) ζουν για χρόνια σε καθεστώς εργασιακής “ομηρίας” και εργασιακής ανασφάλειας.

Το έγκλημα στην Πύλο, όπως ήταν φυσικό, κυριάρχησε στις ομιλίες όσο και στα συνθήματα που ακούστηκαν τόσο στη συγκέντρωση όσο και στην πορεία που ακολούθησε.

Το ΚΚΕ (μ-λ) συμμετείχε στη διαδήλωση με διακριτό μπλοκ και με συνθήματα όπως “τα ναυάγια

των μεταναστών, είναι δολοφονίες των ιμπεριαλιστών”, "oι ιμπεριαλιστές των λαών δυνάστες, βομβαρδίζουν χώρες, πνίγουν μετανάστες" κ.α., κατήγγειλε τα συνεχή εγκλήματα των ιμπεριαλιστών που κομματιάζουν χώρες, καθώς και τον ρόλο της ΕΕ και του ελληνικού κράτους σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών, καλώντας σε κοινούς αγώνες Ελλήνων και μεταναστών ενάντια στη δολοφονική πολιτική του συστήματος.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου