για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

καταγγελία για την καταστροφή της αναμνηστικής πλάκας στην Ιτέα


της Κ.Ο. Καρδίτσας του ΚΚΕ
Άλλη μια θρασύδειλη ενέργεια σε βάρος του Κόμματος και της ιστορικής μνήμης της περιοχής μας καταγράφεται τούτες τις μέρες. Συγκεκριμένα κάποια  φασιστοειδή που ενοχλήθηκαν από την αναμνηστική πλάκα που είχε τοποθετηθεί στον περίβολο του νεκροταφείου της Ιτέας με τα ονόματα των νεκρών του Ιππικού του Γαζή, που εγκλωβίστηκαν  στην περιοχή από υπέρτερες δυνάμεις μετά τη μάχη στο Ντομπρούζι, την κατέστρεψαν.

Να σημειωθεί πως τέτοιου  είδους πλάκες και μνημεία είναι διάσπαρτα σε πολλά σημεία της πατρίδας μας και θυμίζουν τις ηρωικές μάχες της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ αλλά και τις εκατόμβες νεκρών από τη φασιστική θηριωδία.
Ερωτηματικά προκαλεί η στάση της δημοτικής αρχή του Δήμου Παλαμά  που παίζοντας το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, ουσιαστικά αποδέχεται τα περί “αδειοδότησης”,  “γνώμης της πολεοδομίας”  για τη νομιμότητα της κατασκευής κλπ.    
Καταγγέλλουμε τους διάφορους “παράγοντες” της περιοχής, γνωστούς για τις αντικομμουνιστικές απόψεις, που με κραυγές και ψιθύρους ουσιαστικά λειτούργησαν  σαν ηθικοί αν όχι και σαν φυσικοί  αυτουργοί για τη  συγκεκριμένη ενέργεια.
Φαίνεται πως δεν τους τρομάζει ο καταιγισμός των αντιλαϊκών μέτρων  που ισοπεδώνουν τη ζωή μας και τους τρομάζει η ιστορική μνήμη.
Είναι οι ίδιοι που στηρίζουν τις αντιαγροτικές - αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ  που μας διώχνουν από τα σπίτια μας και τα χωράφια μας και ενοχλούνται από τα ιστορικά μνημεία.
Παραδίδουμε στη λαϊκή καταδίκη τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Είναι βέβαιο πως ο λαός της περιοχής που ήδη τους γνωρίζει, δεν θα ανεχτεί τέτοιου είδους προκλήσεις.
Περιττό να σημειωθεί  πως η ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ και το κίνημα της περιοχής με τις βαθιές ιστορικές καταβολές δεν θα ανεχτούν τη μόλυνση των λαϊκών συνειδήσεων από τα διάφορα θρασύδειλα φασιστοειδή. Να είναι σίγουροι πως αντίγραφο της κατεστραμμένης πλάκας θα επανατοποθετηθεί στο σημείο που ήταν.

ΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου