για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

κλείνουν ολοήμερα – αυξάνουν τους μαθητές ανά τάξη

Η εγκύκλιος που έστειλε χθες (9/9/2013) το Υπουργείο στα σχολεία τινάζει κυριολεκτικά στον αέρα τη λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα με την εγκύκλιο:
-          Αυξάνει ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη κατά 10%, άρα μιλάμε για τμήματα 27-28άρια ακόμα και στην Α και την Β Δημοτικού, ακόμα και το νηπιαγωγείο. Πρόκειται για επικίνδυνη εξέλιξη, όχι μόνο για τις δυνατότητες μάθησης εντός της τάξης αλλά και για ζητήματα ασφάλειας, υγείας, κτλ.

-          Ανοίγει ο δρόμος για να κλείσουν τα ολοήμερα τμήματα στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Οι δάσκαλοι στα ολοήμερα θα τοποθετηθούν στο κανονικό πρόγραμμα για να καλύψουν τα κενά, ενώ στο ολοήμερο θα πάνε –αν θα πάνε- εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων ή δάσκαλοι για συμπλήρωση ωραρίου. Το ολοήμερο μετατρέπεται σε παιδοφυλακτήριο, ο μαθητής δεν θα μαθαίνει τίποτα αλλά θα κάθεται εκεί και θα τον επιβλέπουν.
-          Χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα βρεθούν χωρίς οργανική θέση, θα καταργηθούν νέες και στην πορεία θα ανοίξει η πόρτα στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.
Παράλληλα, έρχεται από παντού η είδηση ότι οι Διευθύνσεις καλούν «άτυπα» τους νηπιαγωγούς να διώξουν όσα προνήπια έχουν γραφτεί στα νηπιαγωγεία.
Η εξέλιξη αυτή φέρνει άλλη μια φορά στην επιφάνεια ότι η παιδεία είναι λαϊκό πρόβλημα. Τα παιδιά που πετιούνται εκτός ολοήμερου προστίθενται στον κατάλογο των χιλιάδων παιδιών που βρίσκονται εκτός παιδικών σταθμών, στους νέους που θέλει να διώξει από το σχολείο η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας για να τους στείλει στη μαθητεία της τζάμπα εργασίας.
Όλοι στις Γενικές συνελεύσεις, στις απεργίες, στις κινητοποιήσεις.
Άμεσα να οργανωθεί η πάλη σε κάθε Σωματείο, σε κάθε χώρο, σε άμεσο συντονισμό με τα εργατικά συνδικάτα, τις Ενώσεις Γονέων.
Απαιτούμε:
-          Να αποσυρθεί τώρα η εγκύκλιος.
-          Να μην κλείσει κανένα σχολείο! Καμιά απόλυση! Καμιά συζήτηση για χάσιμο οργανικών θέσεων.
-          Στα ολοήμερα τμήματα να εξασφαλιστούν:1) Πλήρης σίτιση όλων των μαθητών στο σχολείο, με μαγειρεία και τραπεζαρία, 2)Χώροι κατάλληλοι για την ξεκούραση και το παιχνίδι των μαθητών, 3)15 μαθητές/τμήμα κι ένας δάσκαλος να τα βοηθά στην προετοιμασία της μελέτης για την επόμενη μέρα.
-          Καμία τάξη με πάνω από 20 μαθητές. Καμία κατάργηση, σύμπτυξη-συγχώνευση σχολείων και τμημάτων. Κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς και βιβλία.
-          Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων.
-          Καμία απόλυση-καμία διαθεσιμότητα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Όλοι οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί τώρα για την κάλυψη όλων των κενών.
Για το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Μπόρλας Ηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου