για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

δάσκαλοι-καθηγητές, ενωμένοι νικητές

του Τάσου Γκαραγκάνη
δάσκαλου

Η 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στο νομό μας -αν και δεν προετοιμάστηκε επαρκώς- έδωσε  υψηλά ποσοστά συμμετοχής  (75% περίπου) και αφαιρεί  κάθε επιχείρημα  από αυτούς που μονίμως υποτιμούν την αγωνιστική διάθεση των εκπαιδευτικών της α/θμιας .  Η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση του δημοσίου στη Καρδίτσα ταυτόχρονα ανέδειξε πως  η συμπόρευση όλων των εκπαιδευτικών  και  των εργαζομένων μπορεί να ανατρέψει αυτή την πολιτική.

Ανέδειξε επίσης πως  ο παρατεταμένος απεργιακός αγώνας  των εργαζομένων μπορεί να είναι αποτελεσματικός και γι’ αυτό τα δελτία των 8 με τα ακροδεξιά τους εξτρέμ  έχουν αποδυθεί σε μια προσπάθεια να συκοφαντήσουν τη συλλογική δράση και πάλη.
Ανέδειξε κυρίως όμως την ανάγκη οικοδόμησης ενός ενιαίου απεργιακού μετώπου που θα βγάλει τους εργαζόμενους , τους ανέργους ,τη νεολαία στο προσκήνιο και το οποίο όχι μόνο θα αναγκάσει την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα αλλά θα καθορίσει και τις πολιτικές εξελίξεις.
 Το πρώτο βήμα για μας τους εκπαιδευτικούς συνδέεται με την σύμπτηξη ενιαίου εκπαιδευτικού μετώπου. Για τούτο και η συνέλευση των εκπαιδευτικών της α’θμιας στις 19/9 στο 5ο Δ.Σχ. στις 6μμ είναι καθοριστική. Γιατί μόνο μια απόφαση συμπόρευσης όλων των εκπαιδευτικών  στη βάση των κοινών μας προβλημάτων  ανταποκρίνεται στις διαθέσεις των εκπαιδευτικών  και στο μέγεθος της επίθεσης που δέχεται η εκπαίδευση. Γιατί μόνο έτσι θα σταματήσουμε τις απολύσεις –διαθεσιμότητες ,τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς πείνας. Γιατί μόνο έτσι θα διεκδικήσουμε ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ για τη νεολαία πετώντας το νομοσχέδιο των ταξικών φραγμών και της μαθητικής δουλείας που την ονομάζουν μαθητεία στο καλάθι των αχρήστων.
Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος που επιλέγουμε είναι δύσκολος. Ό,τι αξίζει είναι δύσκολο. Η μόρφωση, η αξιοπρέπεια, η αλληλεγγύη, η δημοκρατία, η ισότητα,  οι αξίες που διδάσκουμε στα παιδιά  μας, μας καλούν να τις υπερασπιστούμε και  να τιμήσουμε το λειτούργημά μας.
Να είμαστε όλοι στη συνέλευση.
Για να γυρίσουν όλοι οι απολυμένοι στα σχολειά και να επιοτρέψουμε τις νέες απολύσεις που μεθοδεύει ο υπάλληλος της τρόικας Αρβανιτόπουλος.
Για να υπάρχει δημόσιο σχολείο για το λαό και εκπαιδευτικοί που θα ζουν απ’ το μισθό τους με σταθερές εργασιακές σχέσεις.
Να κάνουμε πράξη την  αλληλεγγύη.   Γιατί ο αγώνας μας είναι κοινός με όλους τους εργαζόμενους.
 Να πορευτούμε ενωμένοι με απεργίες διαρκείας. Γιατί είμαστε οι πολλοί κι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.
 Γιατί μπορούμε ν’ ανατρέψουμε αυτή την πολιτική κι αυτούς που την υπηρετούν...
θα νικήσουμε.
 για την Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών Καρδίτσας

Γκαραγκάνης Τάσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου