για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών: Εμπρός για τα επόμενα!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΕΓΙΝΕ!

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ!
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών χαιρετίζουν τις αγωνιστικές αποφάσεις για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες που με συντριπτική πλειοψηφία πήραν οι περισσότερες, μαζικές γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ πανελλαδικά.
Οι συνάδελφοι παραμερίζοντας αποφασιστικά αποπροσανατολιστικές προτάσεις εκτόνωσης για 48ωρη απεργία και θεωρίες ηττοπάθειας και παραίτησης («δεν είναι καιρός για κλαδικούς αγώνες») άνοιξαν το δρόμο για την πραγματική αναμέτρηση με την πολιτική που βάζει στο στόχαστρο τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, που πετά τους μαθητές έξω από την εκπαίδευση, στη μαθητεία- απλήρωτη εργασία, που διαλύει το δωρεάν δημόσιο σχολείο, που καταργεί τις όποιες κοινωνικές παροχές. 
Η αναμέτρηση με την πολιτική του συστήματος είναι μια δύσκολη αλλά αναγκαία υπόθεση. Η μάχη ενάντια στις απολύσεις και στη διάλυση του δωρεάν σχολείου θα αποτελέσει αναπόφευκτα κεντρική πολιτική σύγκρουση με το σύστημα. Το σύστημα προσέρχεται σε αυτήν τη σύγκρουση με πλήρη συνείδηση του χαρακτήρα της. Γι’ αυτό και ένα μήνα σχεδόν πριν την πιθανή ημερομηνία έναρξης της απεργίας εκδήλωσε μέσω του εκπροσώπου της κυβέρνησης τη γνωστή χυδαία επίθεση στο ενδεχόμενο απεργίας. Την αντίστοιχη συνείδηση πρέπει να διαμορφώσουμε κι εμείς, την απόλυτη αποφασιστικότητά μας οφείλουμε να δείξουμε.
Ο απεργιακός αγώνας πρέπει να οργανωθεί, για να είναι νικηφόρος. Να πάρουμε οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια μας. Να συγκροτήσουμε και να συμμετέχουμε μαζικά σε απεργιακές επιτροπές, σε κάθε ΕΛΜΕ, σε κάθε σχολείο.

Οι απεργιακές επιτροπές αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες απεργιακής περιφρούρησης, δημιουργίας πανό και παρεμβάσεων στην κοινωνία, δημιουργίας απεργιακών ταμείων, οργάνωσης εκδηλώσεων αλλά και συναυλιών πολιτικής και οικονομικής στήριξης της απεργίας.
Οργανωνόμαστε για να αποτρέψουμε κάθε σκέψη για συνδικαλιστικά πραξικοπήματα, τύπου Μαΐου ή χειρισμούς όπως στο τελευταίο ΔΣ της ΟΛΜΕ που δεν κατέληξε τελικά σε εισήγηση προς τις γενικές συνελεύσεις, σε μια προσπάθεια να δυναμιτίσει την προοπτική της απεργίας. Οργανωνόμαστε κόντρα στην υποταγή και τον συμβιβασμό.
Οργανωνόμαστε για να αποκρούσουμε κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας και καταστολής του απεργιακού μας αγώνα από πλευρά κυβέρνησης. 
Οι εκπαιδευτικοί προπαγανδίζουμε με τον αγώνα μας και ζητούμε συμπόρευση μέσω αυτού.
Φυσικοί μας σύμμαχοι είναι οι μαθητές μας και οι γονείς τους αλλά και άλλοι κλάδοι εργαζομένων που βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα, όπως οι συνάδελφοι στο χώρο της υγείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι υπάλληλοι στα πανεπιστήμια.
«Μ’ αγώνες για δουλειά, υγεία και παιδεία, θα σταματήσουμε τη σύγχρονη δουλεία». 
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! Η ΝΙΚΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ!
deltioake.blogspot.com                                                                                                                  6/9/2013
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου