για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Παλαμάς: Πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο για τις πλημμύρες

Με μεγάλη συμμετοχή πληγέντων κατοίκων του Παλαμά και των γύρω χωριών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1/10, στη κεντρική πλατεία του Παλαμά, μαζικό πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) Κ.Τζέλλα. Συμμετείχαν διάφοροι μαζικοί φορείς, σύλλογοι και συνδικάτα της Καρδίτσας (Εργατικό Κέντρο, ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ, Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων κ.α.) ενώ με πανό συμμετείχαν επίσης το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα, η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία και το ΜΕΡΑ25. Στη συγκέντρωση καλούσε και συμμετείχε με πανό και μπλοκ και το ΚΚΕ(μ-λ).
Όπως καταγγέλθηκε και από ομιλητές, αυτό που βιώνουν οι πλημμυροπαθείς είναι η αδιαφορία και η εγκατάλειψή τους από το επιτελικό κράτος των αρίστων. 
Τρείς βδομάδες μετά και σε πείσμα των διαβεβαιώσεων της κυβέρνησης ότι περίπου ξεμπερδέψαμε με τα καιρικά φαινόμενα αφού θα ξαναεμφανιστούν μετά από… χιλιάδες χρόνια, οι πολίτες βιώνουν ξανά και ξανά την εγκληματική πολιτική του συστήματος και του πολιτικού του προσωπικού. Όταν δεν θα καίγονται, θα πνίγονται, θα χάνουν τη ζωή τους όταν ταξιδεύουν, θα ξυπνούν σε κοντέινερ και δομές φιλοξενίας αντί για το σπίτι τους, θα φτωχοποιούνται, θα ξεκληρίζονται…
Κυβέρνηση, Δήμοι και Περιφέρειες δεν νοιάζονται για το λαό. Η εγκληματική συμπεριφορά της κυβέρνηση δεν χωράει κάτω από κανένα χαλί και η  επικοινωνιακή διαχείριση της καταστροφής θέλει να μας πείσει πως «το κράτος λειτουργεί» (αλλά ήρθαν αντιμέτωποι με ακραία φαινόμενα…). Για τα ακραία φαινόμενα όμως της ακρίβειας, της ανεργίας, της φτώχειας, της έλλειψης υποδομών ούτε λόγος. Αυτά είναι κανονικότητα. Η κανονικότητα του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, με το ολοκληρωτικό ξερίζωμα κάθε δικαιώματος των εργαζομένων για να αυξάνουν τα κέρδη του. Εκεί πράγματι τα πηγαίνουν περίφημα. Το κράτος λειτουργεί. Βρίσκει και χρόνο να ψηφίζει αντεργατικά νομοσχέδια μέσα στις πλημμύρες.
Από αυτούς κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο (γεμάτα τα συρτάρια τους), καμμιά συννενόηση και πρόταση δεν μπορεί να βοηθήσει το λαό.Είναι αδιέξοδο και αποπροσανατολιστικό να αποθέσει ο κόσμος τις ελπίδες του και να ζητιανεύει το ενδιαφέρον και τις λύσεις από αυτούς που έφεραν την απόγνωση στη ζωή του.
Χρειάζεται να ακουστεί δυνατά η φωνή της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης.
Να  δημιουργηθούν επιτροπές αγώνα και λαϊκές συνελεύσεις στα χωριά και τις γειτονιές.
Να ενεργοποιηθούν οι αγροτικοί σύλλογοι και τα εργατικά σωματεία με προοπτική τη δημιουργία μαζικού κινήματος για τη διεκδίκηση των απωλειών τους στο 100% σε σπίτια, μηχανήματα, καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο, επιχειρήσεις.
Χωρίς αυταπάτες για τους ικανούς αυτοδιοικητικούς που τάχα θα βρουν τις λύσεις. Ο αγώνας και η οργάνωσή του είναι το μόνο όπλο πού έχει ο λαός. Για να αντισταθεί και να διεκδικήσει, για να κερδίσει τη ζωή και το μέλλον του. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου