για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

ανταπόκριση από Βλοχό: Συνέλευση κατοίκων και επιτροπή διεκδίκησης

Μεγάλη συμμετοχή εκατοντάδων  κατοίκων του χωριού στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λύκειο Παλαμά την Τρίτη 3/10 το απόγευμα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας βρέθηκαν εκεί να συζητήσουν αλλά και να πάρουν θέση για το μέλλον της ζωής τους. Η ανησυχία που επικρατούσε στις συζητήσεις ήταν διάχυτη με το χωριό να έχει πλημμυρίσει για δεύτερη φορά μέσα σε 20 ημέρες.

Σε σύνολο 149 κατοικιών μόνο οι 9 έχουν σωθεί, ενώ οι 10 διώροφες έχουν πλημμυρίσει μέχρι τον 1ο όροφο και στις  υπόλοιπες 130 το νερό έφτασε μέχρι τις σκεπές στα 4,80 μέτρα.

Όπως αναφέρθηκε στη συνέλευση, ένα σχεδόν μήνα μετά τη πλημμύρα και ενώ βρισκόμαστε σε κόκκινη περιοχή, οι αποζημιώσεις των 6.600 € ακόμα δεν δόθηκαν σε πάνω από 50 οικογένειες από τις 150 του χωριού, ενώ εκατοντάδες οικογένειες αιμορραγούν οικονομικά πληρώνοντας ενοίκιο σε Παλαμά και Καρδίτσα. Για τις περίφημες αυτοψίες έχει περάσει ένας μήνας και δεν έχει γίνει καμία.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων απαιτεί ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων (αναχώματα, αποζημιώσεις, ρεύμα, νερό). Ενώ συζητήθηκε το θέμα της μετεγκατάστασης η συνέλευση κατέληξε πως δεν μπορεί να πάρει απόφαση χωρίς να έχει δεδομένα για το ζήτημα αυτό αλλά κυρίως χωρίς λυθούν τα

άμεσα ζητήματα που προκύπτουν αυτή τη στιγμή. Κοινός τόπος όλων είναι η απαίτηση για τη δημιουργία αναχωμάτων καθώς αν δεν γίνουν αυτά άμεσα κινδυνεύει να πλημμυρίσει για 3η φορά το χωριό με μη αναστρέψιμες πλέον συνέπειες για κατοικίες και καλλιέργειες.

Τέλος, συγκροτήθηκε επιτροπή από κατοίκους του χωριού με σκοπό τη διεκδίκηση των άμεσων ζητημάτων από Δήμο και περιφέρεια.

Δήμος και περιφέρεια δεν  νοιάζονται για το λαό και το απέδειξαν καθώς κανένας τους δεν ήρθε να δει το μέγεθος της καταστροφής, ενώ μας λένε ότι θα τα φτιάξουν όλα όπως την αρχή!

Η οργή και ο θυμός απαιτείται να γίνει συλλογικός αγώνας και διεκδίκηση για να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα (αναχώματα, αποζημιώσεις, ρεύμα, νερό).Η πρώτη συνέλευση είναι η αρχή μα πρέπει να υπάρχει συνέχεια, κοινή συνεννόηση  αλλά και συμπόρευση με τα  υπόλοιπα χωριά και τις επιτροπές που πρέπει να δημιουργηθούν.

Β.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου