για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

παρέμβαση αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού

Παρέμβαση αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού έγινε από το ΚΚΕ(μ-λ) το απόγευμα της Τετάρτης 11/10 στη κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Με χαρτοπανό και προκήρυξη το ΚΚΕ(μ-λ) προσπάθησε να «ραγίσει» το «σιδερένιο θόλο» της μονόπλευρης προπαγάνδας από τα συστημικά κόμματα και ΜΜΕ που μιλούν για «δικαίωμα αυτοάμυνας» των κατακτητών (!) ενώ κλείνουν τα μάτια στο διαρκές έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού που για δεκαετίες, εδώ και 75 ολόκληρα χρόνια, ασφυκτιά κάτω από το δολοφονικό κλοιό του Ισραήλ.
Με ανοιχτά τα μαγαζιά (απόγευμα Τετάρτης) και πολύ κόσμο στο εμπορικό κέντρο της πόλης, μοιράστηκαν δεκάδες προκηρύξεις με κάποιους από τους διερχόμενους να στέκονται ουδέτερα ή/και αρνητικά («έχουμε σοβαρότερα προβλήματα…») αλλά και πολλούς – κυρίως νεολαία – να εκφράζονται με τη σωστή πλευρά της ιστορίας: «Είμαστε με την Παλαιστίνη!».
Μέχρι στιγμής στη Καρδίτσα δεν έγινε κατορθωτό να υπάρξει ο αναγκαίος και απαραίτητος συντονισμός και κοινή δράση για το ζήτημα της Παλαιστίνης με αποτέλεσμα ξεχωριστές παρεμβάσεις από οργανώσεις και συλλογικότητες. Έτσι, την ίδια ώρα, επίσης στη κεντρική πλατεία, γίνονταν μοίρασμα προκήρυξης από την Επιτροπή Ειρήνης (ΚΚΕ), την προηγούμενη (Τρίτη 10/10) έγινε παρέμβαση από το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα ενώ πανό συμπαράστασης στη Παλαιστίνη ανοίχτηκε και από τους οπαδούς της Αναγέννησης στον αγώνα με τον Αιολικό Μυτιλήνης.
Όπως τελείωνε και η προκήρυξη που μοιράστηκε, «το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί όλες τις αριστερές οργανώσεις, κάθε αριστερή προοδευτική συλλογικότητα, κάθε αριστερό προοδευτικό άνθρωπο, να υπερασπιστούν πλατιά και μαζικά, στο δρόμο, και σε κάθε περιοχή της χώρας το δίκιο του αγωνιζόμενου Παλαιστινιακού λαού.» Και σ’ αυτή την προσπάθεια απαιτείται συντονισμός και κοινή δράση των αριστερών οργανώσεων, συλλογικοτήτων και αγωνιστών για διαμόρφωση όρων μαζικής πάλης.




Η προκήρυξη που μοιράστηκε:  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου