για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Κυριακή 30 Μαΐου 2021

να μην περάσει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη


Κεντρική πλατεία Καρδίτσας (ALFA τράπεζα)
ΠΕΜΠΤΗ  3 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 πμ

κοινή ανακοίνωση-κάλεσμα από Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, άλλη ρ.Ο.Τ.Α. και Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών

Το νομοσχέδιο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ αποτελεί την επιτομή ενός ολόκληρου προγράμματος αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων του κεφαλαίου. Είναι μια ιστορική πρόκληση για τους εργαζόμενους. Πυξίδα των αντεργατικών μέτρων είναι οι πολιτικές κατευθύνσεις της ΕΕ, ενώ ο εκσυγχρονισμός που επικαλούνται σημαίνει σύγχρονη σκλαβιά. Η κυβέρνηση προφέρει γη και ύδωρ στους εργοδότες, θεσμοθετεί την εργασιακή ζούγκλα, καταργώντας τις υπερωρίες, τα ρεπό, πλήττοντας ακόμα περισσότερο την κυριακάτικη αργία.
Βάλλει ευθέως ενάντια στην ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης, το 8ωρο, προωθεί τον εργασιακό μεσαίωνα και βγάζει στην παρανομία τα σωματεία και τα μέσα πάλης του εργατικού κινήματος, με κορυφαίο την απεργία.
Η «ευέλικτη» ρύθμιση του ωραρίου σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν όποτε, όπως και όσο συμφέρει την επιχείρηση ενώ οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται σε συνεχή εκβιασμό. Παράλληλα ο νόμος αυτός επιχειρεί να αλλάξει τη μορφή των συνδικάτων – σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα – και να δώσει ένα ακόμα χτύπημα στην δυνατότητα προκήρυξης απεργιών και συλλογικής οργάνωσης και δράσης, ανεξάρτητης από το κράτος και την εργοδοσία. Τα μέτρα αυτά αφορούν τόσο στον ιδιωτικό τομέα, όσο και στο δημόσιο και έχουν πανεργατική στόχευση.
Το νομοσχέδιο είναι αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους και τον λαό. Ο νόμος αυτός πρέπει να ανατραπεί, να μην κατατεθεί καν στη Βουλή. Για αυτό είναι αναγκαία η ενιαία δράση των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων προκειμένου να δοθεί ένας αγώνας αποτροπής, ποιοτικά αναβαθμισμένος με μορφές πάλης αντίστοιχες της αδιάκοπης σφοδρής επίθεσης.
Βασισμένος σε έναν σχεδιασμό που να προσδώσει σε αυτό τον αγώνα αντίστοιχα χαρακτηριστικά διάρκειας και να ενώνει όλα τα κομμάτια της εργατικής τάξης, επισφαλώς εργαζομένους και ανέργους. Η εμπειρία της Πρωτομαγιάτικης απεργίας στις 6 Μάη κόντρα στις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά και οι λαϊκές και νεολαιίστικες αντιστάσεις του προηγούμενου διαστήματος έδειξαν ότι υπάρχει αγωνιστικό δυναμικό που αναζητά δρόμους ανατροπής.
Σε αυτή την κατεύθυνση υπάρχει η  αναγκαιότητα να πάρουν οι εργαζόμενοι στα δικά τους χέρια την πάλη και την αναμέτρηση με τις κυβερνητικές επιλογές. Κόντρα στην υπονομευτική δράση της ΓΣΕΕ, που αρνήθηκε να κηρύξει απεργία και στην  ΑΔΕΔΥ η οποία μπαίνει σε παζάρια με "αστερίσκους" και "προϋποθέσεις".
Να σημάνει αγωνιστικός συναγερμός με συνελεύσεις σωματείων, συνεδριάσεις οργάνων μαζικών φορέων, να ληφθούν αγωνιστικές και απεργιακές αποφάσεις και όχι αναμονή για μια απεργία στην κατάθεση του νομοσχεδίου.
Να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη.
Με βάση τα παραπάνω, καλούμε τα εργατικά συνδικάτα, σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους της πόλης, τους εργαζόμενους και τις δυνάμεις που αναφέρονται στο εργατικό κίνημα, σε ανεξάρτητη ταξική απεργιακή συγκέντρωση :
Κεντρική πλατεία Καρδίτσας (ALFA τράπεζα)
ΠΕΜΠΤΗ  3 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 πμ
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών
άλλη ρΟ.Τ.Α.
Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου