για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

αφισοκόλληση για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Αφισοκόλληση για το νομοσχέδιο-τερατούργημα που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ έγινε από την οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ).
Με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη η κυβέρνηση της ΝΔ:
 - Καταργεί το 5ήμερο-8ωρο και επιβάλει την 10ωρη εργασία, με απλήρωτες υπερωρίες που μπορούν να φτάσουν τις 150 το εξάμηνο (και οι οποίες δήθεν θα ανταλλάσσονται με ρεπό και μειωμένο ωράριο σε άλλες περιόδους).
 - Χτυπάει τις συλλογικές συμβάσεις και προωθεί την «ατομική διαπραγμάτευση», δηλαδή αφήνει τους εργαζόμενους μόνους τους, έρμαια στις ορέξεις και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας.
 - Καταργεί την Κυριακάτικη αργία για ακόμη περισσότερους κλάδους και χιλιάδες εργαζόμενους.
 - Θέλει να ελέγξει και να φιμώσει τα σωματεία ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα να αγωνίζονται και να διεκδικούν, χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία. Το ηλεκτρονικό μητρώο σωματείων, το μητρώο πραγματικών δικαιούχων, η ηλεκτρονική «εξ αποστάσεως ψηφοφορία» και η απαίτηση για πλειοψηφία 50%+1 για την προκήρυξη απεργίας, θέλουν να αφαιρέσουν κάθε δυνατότητα από τους εργαζόμενους να αποφασίζουν ελεύθερα.
Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη θυσιάζει τα εργατικά δικαιώματα και επιστρέφει τους εργαζόμενους στις συνθήκες εργασίας που επικρατούσαν πριν 150 χρόνια.
Οι εργαζόμενοι έχουν μπροστά τους μια δύσκολη μάχη. Δεν πρέπει να προσδοκούν τίποτα από τους εργατοπατέρες και όσους σπέρνουν εκλογικές αυταπάτες. Είναι ανάγκη να πάρουν την υπόθεση των αγώνων στα δικά τους χέρια, να υπερασπιστούν τα ταξικά τους συμφέροντα, να υπερασπιστούν το δικαίωμα στον ελεύθερο και ανεξάρτητο από το κράτος συνδικαλισμό.
Σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες. Να ανοίξει το ζήτημα μέσα στους εργαζόμενους, να ενημερωθούν για τις ανατροπές που φέρνει το νομοσχέδιο-έκτρωμα, να συγκροτήσουν τις δυνάμεις τους για να δώσουν αυτή τη μάχη. Με πρώτο και κύριο στόχο να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο. Σ’ αυτή τη προσπάθεια προσπαθεί να συμβάλλει και το ΚΚΕ(μ-λ).













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου