για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

φτάνει πια η διάλυση και η σιωπή

Οι εκπαιδευτικοί να συζητήσουμε και να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις

ΟΛΟΙ στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας
 την Τρίτη 18 Μάη – 8:15 μμ στο Εσπερινό σχολείο

Με πολλές δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα την ημέρα, η κυβέρνηση παίζει τώρα το επεισόδιο «ανοίξαμε και σας περιμένουμε». Χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και ποντάροντας μόνο στα εμβόλια (η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών θα έχει εμβολιαστεί ΜΕΤΑ το τέλος της σχολικής χρονιάς), ανοίγει ο τουρισμός, αποκαλύπτοντας τη γελοία έννοια που έχει η λέξη «ανάπτυξη» για τον εξαρτημένο ελληνικό καπιταλισμό. Αυτή την περίοδο, η επίθεση στα δικαιώματά μας, η οποία εντάθηκε την περίοδο της απανωτής καραντίνας και με εργαλείο αυτήν, θα οξυνθεί παραπέρα.


  • Η σφαγή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της δραματικής μείωσης εισακτέων αυξάνει κατακόρυφα τους ταξικούς φραγμούς στις σπουδές.

  • Στα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί θα κληθούμε να παραστήσουμε ότι το φιάσκο της τηλε-«εκπαίδευσης» ήταν μια κανονικότητα και να ταράξουμε τους μαθητές στα διαγωνίσματα (πάνω σε ποια ύλη;) μετά από μήνες διαλυτικής κατάστασης και αποκλεισμών.
  • Το αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό τερατούργημα Χατζηδάκη αναιρεί πλήρως το οκτάωρο και βγάζει στην παρανομία κάθε προσπάθεια των εργαζομένων να συγκροτήσουν τοις αντιστάσεις τους και γενικά το κίνημά τους ανεξάρτητα από το κράτος και τις κυβερνήσεις.

Ταυτόχρονα, μέσα στο καλοκαίρι, βροχή αντιδραστικών ερμηνευτικών εγκυκλίων θα έρθουν για να προετοιμάσουν την σιδερένια εφαρμογή από Σεπτέμβρη του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου, ώστε τη νέα σχολική χρονιά η Τράπεζα Θεμάτων, η αξιολόγηση και η Πανεπιστημιακή Αστυνομία να αποτελούν καθημερινή πραγματικότητα. Ούτε λόγος βέβαια για το γεγονός ότι το υπουργείο θα θεωρεί αυτή τη χρονιά «κανονική» με την διδακτέα ύλη που της αντιστοιχούσε διδαγμένη.

Ενώ η κυβερνητική επίθεση ήταν στο φουλ, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες κήρυξαν με τον πιο επίσημο τρόπο «παύση κινήματος». Συνελεύσεις έχουν να κληθούν ένα χρόνο. Τα καλέσματα σε διαδηλώσεις ήταν μόνο ανακοινώσεις στο διαδίκτυο χωρίς καμία πραγματική προσπάθεια μαζικοποίησής τους.
Πρώτη δουλειά μας είναι ο κλάδος να βρεθεί, να κουβεντιάσει και να πάρει αγωνιστικές αποφάσεις. Οι κινητοποιήσεεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της καραντίνας (μαζικές φοιτητικές διαδηλώσεις ενάντια στο Νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην υστερία της κρατικής καταστολής) έδειξαν περίτρανα ότι αυτό είναι το μόνο που φοβάται το σύστημα και η κυβέρνηση και όχι οι διάφορες επερωτήσεις στη Βουλή και το πλασάρισμα άλλων κυβερνητικών λύσεων. Οι αναγκαστικοί ελιγμοί της κυβέρνησης (μη πραγματοποίηση εξετάσεων, αναβολή της Τράπεζας Θεμάτων, αναβολή της εισόδου της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, πιο διακριτική παρουσία της Αστυνομίας στις διαδηλώσεις) ήταν αποτέλεσμα αυτών των κινητοποιήσεων του λαού και της νεολαίας.
Συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση
Ζωντανεύουμε το σωματείο μας
Οργανώνουμε απεργιακή απάντηση
  • Να μην περάσει το αντιδραστικό τερατούργημα Χατζηδάκη. Κάτω τα χέρια από το ωράριο – κάτω τα χέρια από τα σωματεία και την απεργία.
  • Κάτω η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής – Καμία μείωση των εισακτέων – Παλεύουμε για δραστική αύξησή τους – Αναπροσαρμογή ύλης για την επόμενη χρονιά.
Να κάνουμε βήματα συγκρότησης πανεκπαιδευτικού μετώπου για: Δωρεάν σπουδές για όλους – μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα – μονιμοποίηση των αναπληρωτών - Κάτω ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη - ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ 4692/4763/4777.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου