για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Στη σκιά της επίθεσης σε εργασιακά – συνδικαλισμό, της εγκληματικής πολιτικής για την πανδημία και της όξυνσης των κινδύνων στην περιοχή, η φετινή Πρωτομαγιά

ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μάη! 

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – 11.30

Όπως ακριβώς το σύστημα «γιόρτασε» την επέτειο του Πολυτεχνείου και της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου με όργιο κρατικής καταστολής, όπως «γιόρτασε» την ανεξαρτησία της χώρας με τεμενάδες στο Αιζενχάουερ και τους Αμερικάνους, έτσι «γιορτάζει» την εργατική Πρωτομαγιά με νέο όργιο επίθεσης στα εργασιακά και στο συνδικαλισμό μέσω του νομοσχεδίου Χατζηδάκη.

Ένα νομοσχέδιο που: Απελευθερώνει τις υπερωρίες, χτυπάει παραπέρα τις συλλογικές συμβάσεις και τη συλλογική διαπραγμάτευση μέσω της λεγόμενης «ατομικής διαπραγμάτευσης, μονιμοποιεί την τηλε-εργασία, θεσμοθετεί την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την πραγματοποίηση απεργίας, όπου είναι απαραίτητη η υπερψήφισή της από το 50%+1 των μελών του Σωματείου, θεσμοθετεί –κατά τη διάρκεια απεργίας- προσωπικό ασφαλείας, ώστε να καλύπτεται το ένα τρίτο των υπηρεσιών, ποινικοποιεί τις απεργιακές φρουρές, τις καταλήψεις αλλά και την απλή προπαγάνδιση της απεργίας, τιμωρεί τα σωματεία που αρνούνται να εγγραφούν στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων.

Συνολικά, το εκτρωματικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη επαναφέρει όρους εργασίας και συνδικαλισμού που ανάγονται στο 1850! Επιδιώκει την πλήρη παράδοση των εργαζομένων στις ορέξεις των αφεντικών αλλά και στην απαγόρευση οποιασδήποτε δυνατότητας των εργαζομένων να παράξουν ένα συνδικαλισμό ταξικό, αγωνιστικό, ενάντια στους εργοδότες και το αστικό κράτος.

Στην εκπαίδευση μ' ένα καταιγισμό νόμων και μέτρων όλο το διάστημα της πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ και για λογαριασμό του συστήματος προωθεί βαριές ταξικές , αντιδραστικές ανατροπές στην Εκπαίδευση. Οι νόμοι 4692/2020, 4763/2020 & 4777/2021(ο διαβόητος νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη), η επίθεση της τηλε-«εκπαίδευσης» και των συνεπακόλουθων μαζικών αποκλεισμών από την εκπαιδευτική διαδικασία, η προώθηση της αξιολόγησης σε όλες τις βαθμίδες, η επιβολή εσωτερικών κανονισμών λειτουργίας στα σχολεία, η de facto εφαρμογή της αξιολόγησης μέσω της υλοποίησης του προσοντολογίου και των μαζικών απολύσεων (ουσιαστικά) χιλιάδων αναπληρωτών, είναι τα βασικά, αλλά όχι όλα τα στοιχεία αυτής της επίθεσης.

Αυτή η πολιτική υπηρετεί και προωθεί δύο βασικούς στόχους του συστήματος στους οποίους συναινούν και στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και όλες οι δυνάμεις του.

  • Ο ένας είναι η κατακόρυφη ένταση της ταξικότητας στην εκπαίδευση. «Όσο πιο ψηλά – τόσο πιο λίγες και λίγοι νέες και νέοι». Η αλλιώς, «όσοι έχουν, ίσως μπορέσουν να σπουδάσουν».
  • Ο δεύτερος στόχος είναι ο περιορισμός, ο εξοβελισμός από τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση κάθε ίχνους αμφισβήτησης, σκέψης και συλλογικότητας.

Η εκπαίδευση, λοιπόν πρέπει να γίνει αφιλόξενη στο λαό και εχθρική στους συλλογικούς αγώνες. Η νεολαία πρέπει να ξεκόψει από κάθε εμπειρία που συνδέεται με τη λέξη «δικαίωμα».

Και την ίδια στιγμή, η περιοχή μυρίζει μπαρούτι. Πρωταγωνιστής αυτών των εξελίξεων είναι οι ΗΠΑ που με ορολογία και διπλωματία πολέμου, με μέτρα και κυρώσεις ενάντια σε αντιπάλους, με κινητοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων και ασκήσεων, φέρνουν πιο κοντά τις απειλές ολέθρου για τους λαούς του κόσμου! Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια από άκρο σε άκρο «βολική» αμερικανονατοϊκή βάση. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη, το έδαφος, ο αέρας, τα στρατόπεδα και τα λιμάνια της χώρας διατίθενται στην πιο εγκληματική πολεμική μηχανή του πλανήτη. Οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται κατακόρυφα, όπως και οι αντιδραστικοί ανταγωνισμοί ανάμεσα στις αστικές τάξεις της περιοχής.

Οι εξελίξεις, λοιπόν, είναι επικίνδυνες για το λαό σε όλα τα επίπεδα.

Σε αυτό το περιβάλλον θα γιορταστεί η φετινή εργατική Πρωτομαγιά. Σε ένα περιβάλλον, όπου προστίθεται η άθλια επιλογή της ΓΣΕΕ και αρκετών Εργατικών Κέντρων μαζί και της Καρδίτσας, να υποταχθούν στην κυβερνητική απόφαση και να παρατείνουν τις αργίες του Πάσχα, καλώντας σε «εορτασμό» (μαζί με την κυβέρνηση) στις 4 Μάρτη – και μάλιστα χωρίς ούτε την επίφαση απεργιακών συγκεντρώσεων!

Αποτελεί μια επιλογή που πρέπει de facto να αποδοκιμαστεί. Και να γίνουν παντού  απεργιακές συγκεντρώσεις την Πέμπτη 6 Μάη.

Οι νεκροί του Σικάγο, οι νεκροί του ’36, οι νεκροί της Καισαριανής, οι αγώνες της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, θα γιορταστούν στους σημερινούς αγώνες για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση και τον πόλεμο.

Καρδίτσα 4/5/2021

 

ΥΓ. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών κάλεσαν σύσκεψη για τη Πρωτομαγιά (εδώ) και στη συνέχεια έκαναν την παρακάτω πρόταση:

Στη σύσκεψη που κάλεσαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών την Κυριακή 25/4 στο Παυσίλυπο, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Δικτύου Αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας (γνωστοποίησε την απόφαση της συνέλευσης του Δικτύου για συγκέντρωση στις 6/5), της Κοινής Δράσης Εκπαιδευτικών, εργαζόμενοι και νεολαίοι.

Η συζήτηση κατέληξε να γίνει συγκεκριμένη η πρόταση για κοινή συγκέντρωση στις 6 Μάη.

Με βάση αυτό προτείνουμε:

1.    Το κοινό κάλεσμα που θα διακινηθεί (αφίσα, ανακοίνωση στα ΜΜΕ-διαδίκτυο) να είναι:


ΚΑΛΕΣΜΑ

6 ΜΑΗ -ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ
ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 6/5 -12μ στην Κεντρική πλατεία

 

·      ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

·      ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

·      ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

·      ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

Ακολουθούν οι υπογραφές σχημάτων, συλλογικοτήτων, οργανώσεων

ή μια υπογραφή συλλογικότητες-σχήματα

2. Να υπάρχει πανό ανυπόγραφο με τα συνθήματα

 

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε επόμενες κοινές παρεμβάσεις ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση

3. Να υπάρχει μικροφωνική εγκατάσταση . Από τη μικροφωνική θα διαβάζονται οι ανακοινώσεις των σχημάτων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων κλπ που καλούν. Στο ενδιάμεσο τραγούδια και συνθήματα

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ

·      ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

·      ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

·      ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

·      ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

·      ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΙΩΝΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

·      5ΗΜΕΡΟ - 8ΩΡΟ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ!

·      ΑΓΩΝΑΣ ΡΗΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ

φυσικά τα παραπάνω μπορούν να συμπληρωθούν και με άλλα

 

3. Θ' ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης, μπροστά το ανυπόγραφο και ακολουθούν ότι άλλα υπάρχουν με συνθήματα κοινά και φυσικά κάθε συλογικότητα κλπ μπορεί να φωνάζει και τα δικά της.

 

Καρδίτσα 28/4/2021

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: καμιά θετική ανταπόκριση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου