για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 25 Μαΐου 2021

κυκλοφορεί η Αντίθεση #18

Από τις εκδόσεις Εκτός των Τειχών κυκλοφόρησε το τεύχος 18 του περιοδικού Αντίθεση. Στο τεύχος αυτό διαπραγματεύονται θέματα
  που, όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο, “είναι η ίδια η πραγματικότητα που τα ανέδειξε και στην οποία θελήσαμε να ανταποκριθούμε”. 
Το άρθρο του Δημήτρη Μάνου “Για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, επιδιώκει να τοποθετηθεί γύρω από τον χαρακτήρα της επανάστασης και να ανατρέψει ιδεολογήματα αλλά και θεωρήσεις που οικοδομήθηκαν και καλλιεργήθηκαν όχι μόνο από την άρχουσα τάξη και την εκκλησία, ως θεσμικού συμπαραστάτη της, αλλά και από μεριάς προοδευτικών ή και αριστερών δυνάμεων.
Το άρθρο του Νίκου Παπαβασιλείου “Οι μάχες του λαού με τα τέρατα μόλις άρχισαν, αναφέρεται – με αφορμή τη δίκη και καταδίκη της Χρυσής Αυγής -  στο φαινόμενο των σύγχρονων φασιστικών ομάδων που, όπως αναφέρει, “πέρασαν από το δωμάτιο υπηρεσίας στο σαλόνι του συστήματος”.
Το άρθρο του Γρηγόρη Ανδρεάτου για την τηλεργασία “Μια κερδοφόρα «καινοτομία» για το κεφάλαιο, μια μεγάλη απειλή για τους εργαζόμενους, αναλύεται μία από τις πλευρές των εργασιακών σχέσεων που επιβλήθηκαν με αφορμή την πανδημία και που, όπως και οι κυβερνώντες δηλώνουν, θέλουν να συνεχίσουν και μετά, δημιουργώντας πλέον μια νέα αντεργατική “κανονικότητα” για τον κόσμο της εργασίας.
Τέλος, το άρθρο του Κ.ΚΑ. “Η βρόμικη αλήθεια για την καθαρή ενέργεια, έρχεται να απομυθοποιήσει τις αυταπάτες που καλλιεργεί το σύστημα και η ντόπια κυβέρνηση με τη στροφή που κάνει για “καθαρή” ενέργεια.

Θα το βρείτε: 
Αθήνα: Βιβλιοπωλείο «Εκτός των Τειχών», Γραβιάς 10-12, 2103303348
Καρδίτσα: 6979326626

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου