για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

κάτω από τις αναγκαιότητες η απεργία, μαζικό το αγροτικό συλλαλητήριο

Μικρή ήταν η συμμετοχή στη χθεσινή (6/11) πανελλαδική απεργία. Η κινηματική ύφεση που διανύουμε, ο υπονομευτικός ρόλος των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αλλά και οι «προσαρμογές» της αριστεράς μας φαίνεται ότι παίζουν το ρόλο τους. Μονοψήφια ήταν τα ποσοστά συμμετοχής στο Δημόσιο και μηδαμινά στον ιδιωτικό τομέα. Γενικά η συμμετοχή ήταν μικρότερη και από την προηγούμενη - επίσης με μικρή συμμετοχή - απεργία της 24 Σεπτέμβρη. Κάτω από 6% στους καθηγητές, 7,7% στους δασκάλους, κάτω από 15% στους ΟΤΑ, ελάχιστοι στο Νοσοκομείο, σχεδόν κανένας στις τράπεζες (με εξαίρεση την Εθνική) κοκ.
Παρά τη μικρή συμμετοχή των εργαζόμενων, στην κεντρική πλατεία έγινε μια αρκετά μεγάλη συγκέντρωση που μαζικοποιήθηκε από άνεργους, συνταξιούχους και κυρίως από αγρότες που συμμετείχαν στο αγροτικό συλλαλητήριο που είχε καλέσει για την ίδια μέρα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ). Συμμετείχαν εκατοντάδες αγρότες με πάνω από 200 τρακτέρ, με πιο μαζικό το μπλοκ του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά.
Έντονη, πρωτόγνωρη για εργατική-αγροτική συγκέντρωση ήταν η αστυνομική παρουσία, ενώ είχαμε πρωτοφανή μέτρα στην Εθνική Τράπεζα που η διοίκηση, για λόγους «ασφάλειας» (!) αποφάσισε να κλειδώσει το κατάστημα και να διακόψει κάθε συναλλαγή τις ώρες του συλλαλητηρίου! Πριν από το αγροτικό συλλαλητήριο, στην κεντρική πλατεία (ALPHA BANK), έγινε ξεχωριστή προσυγκέντρωση από την Πρωτοβουλία Εργαζόμενων μαζί με πρωτοβάθμια σωματεία (καθηγητές, ΟΤΑ, δάσκαλοι κλπ) που στη συνέχεια «έγιναν ένα» με το αγροτικό συλλαλητήριο. Το ΠΑΜΕ, οπορτουνιστικά, αυτοβαφτίστηκε «συνδιοργανωτής» με την ΕΟΑΣΚ και συμμετείχε στο αγροτικό συλλαλητήριο με φανερή την προσπάθειά του να το καπελώσει. Μάλιστα στο Ριζοσπάστη (22/10/2013) και στον 902 (http://www.902.gr/eidisi/agrotes/30652/agrotes-karditsas-mazi-me-pame-sto-apergiako-syllalitirio-tin-tetarti-6-noemvri#/0) διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, παρουσιάζουν ότι η ΕΟΑΣΚ καλεί τους αγρότες «να πάρουν μαζικά μέρος στο απεργιακό συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ»!
Για άλλη μια φορά η Πρωτοβουλία Εργαζομένων πρότεινε να γίνει κοινή συγκέντρωση και κοινή πορεία και για άλλη μια φορά προσέκρουσε στην άρνηση και την «ιδιοκτησιακή» λογική που έχουν ΠΑΜΕ και ΠΑΣΥ για το κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου